Alan Wake 2 yağmuru hissetmenizi sağlayacak

alan wake 2

Alan Wake 2’de gelişmiş DualSense desteği bulunacak. Böylece daha gerçekçi oyun deneyimi yaşayacaksınız. İşte detaylar…

Bu senenin en çok beklenen oyunlarından olan Alan Wake 2, DualSense’ten sonuna kadar yararlanacak. Remedy’den Thomas Puha’nın açıklamasına göre oyundaki yağmuru gamepad’de hissedebileceksiniz. Hatta bu durum silahtan silaha değişecek. Tatar yayı veya pompalı tüfekle ateş ettiğinizde aradaki fark belli olacak. Puha hem PS5 hem de PC’de DualSense desteği olduğunu ve isteyen oyuncuların bu özelliği kapatabileceğini söyledi.

alan wake 2

Alan Wake 2’nin psikolojik korku türünde bir yapım olarak nitelendiriliyor. Oyunun yönetmeni Kyle Rowley geçtiğimiz günlerde yapılan röportajda psikolojik korku unsurları ve istenen atmosferin yansıtılması için Silent Hill serisinden pek çok ipucu aldıklarını ifade etti. Rowley, “Silent Hill serisinin atmosferi, çevreyi, sesleri kullanma biçimi ve zamanla gerilimi artırması önemli referans noktasıydı. Psikolojik korku deneyimi sunduğumuzdan karakterlerin ruh halini sergilemek için çok sayıda görsel ve işitsel noktaya yer vermeliydik. Bunu da yaptık. İstikrarsızlık, kaygı, paranoya hissi ve daha fazlası oyun mekaniğinde ve tasarımında bulunuyor” dedi.

Alan Wake 2 sadece serinin hikayesini ileriye taşımakla kalmayacak. Hem Control hem de Alan Wake’i içeren ortak evrenin bir sonraki bölümü olacak. Remedy’nin yarattığı evreni daha da genişletip, Control 2 için de zemin hazırlayacak. Northlight grafik motoruyla geliştirilen devam oyunu, 27 Ekim’de PC, PS5 ve Xbox Series X/S platformlarında satışa sunulacak. Yapım 20 saatin üzerinde oynanışa sahip. Remedy oyun çıktıktan sonra 2 ücretli ve bir ücretsiz DLC piyasaya sürümeyi planlıyor.

Butcher dışında başka boss’lar da var