Alan Wake 2’nin inceleme puanları belli oldu

alan wake 4

Alan Wake 2 oyuncularla buluşmaya hazırlanırken incelemeleri de yayınlandı. Oyun birçok yerden yüksek puanlar aldı.

Remedy’nin yıllardır beklenen oyunu Alan Wake 2 için zaman doldu. Yapım 27 Ekim’de yani yarın PC, PS5 ve Xbox Series X/S platformlarında oyuncularla buluşacak. Alan Wake 2’nin ambargo tarihi kalktı ve oyun medyası incelemelerini yayınladı. Yapım incelemelerden 10 üzerinden 10 ve 9 puan aldı. İncelemelerde oyunun tüyler ürpertici atmosfer sunduğu ve gerilim dolu olduğu belirtiliyor. Hatta bazı editörler oyunun korku türünde çıtayı yükselttiğini söylüyor. Genel olarak grafikler, oynanış, hikaye beğenilmiş.

Alan Wake 2’nin inceleme puanları şu şekilde:

5/5 – VGC
5/5 – VG247
5/5 – TheGamer
5/5 – GamesHub
5/5 – Screen Rant
5/5 – GamesRadar
10 – Dexerto
10 – Gamespot
10 – TheSixthAxis
10 – GameReactor UK
9.5 – PSU
9.5 – MP1st
9.5 – Press Start
9 – IGN
9 – Shacknews
9 – PCGamesN

alan wake 2

Oyun PS5 ve Xbox Series X’te performans moduna sahip. Böylece 60 FPS’de oynanabiliyor. Fakat Xbox Series S’te ise 30 FPS. Remedy daha önce de Series S’le ilgili problem yaşamıştı. Stüdyo, 2021’de Control’ün PS5 ve Xbox Series X/S portunu piyasaya sürdüğünde Series S’in optimizasyon zorluklarından bahsetmişti.

Yeni oyunun konusuna gelecek olursak, kitapları çok satan korku yazarı Alan Wake’in gizemli şekilde kaybolmasının üstünden 13 yıl geçmiştir. Washington’daki Bright Falls kasabasında cinayetler işlenmeye başlar. FBI ajanı Saga Anderson cinayetleri araştırmak üzere kasabaya gönderilir. Fakat Anderson kendisini Wake’in yazdığı doğaüstü korku hikayesinin içinde bulur.

Alan Wake 2 sadece serinin hikayesini ileriye taşımakla kalmıyor. Hem Control hem de Alan Wake’i içeren ortak evrenin bir sonraki bölümü olarak nitelendiriliyor. Remedy’nin yarattığı evreni daha da genişletip, Control 2 için de zemin hazırlıyor.

Resident Evil 4 Remake satışları 5 milyonu geçti