Alan Wake 2’ye ücretsiz DLC geliyor

alan wake

Alan Wake 2’nin çıkışına az süre kalmışken oyunla ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Remedy Entertainment’tan Sam Lake ücretsiz DLC’nin yolda olduğunu açıkladı.

Remedy Entertainment’tan Sam Lake, Alan Wake 2‘le ilgili olarak EGX Theatre’a konuştu ve oyun için DLC’ler planladıklarını söyledi. Lake, “Alan Wake 2 çıktıktan sonra oyuncular ne beklemeli? güzel bir soru. İki büyük ücretli DLC’miz olacak. Birinin adı Night Springs. Bu size bir şeyler çağrıştırabilir. Diğerinin ismi de Lake House. Ancak ücretsiz DLC’miz de olacak. Daha fazla ayrıntıyı oyun çıktıktan sonra açıklayacağız” dedi. Alan Wake 2 sadece serinin hikayesini ileriye taşımakla kalmayacak. Hem Control hem de Alan Wake’i içeren ortak evrenin bir sonraki bölümü olacak. Remedy’nin yarattığı evreni daha da genişletip, Control 2 için de zemin hazırlayacak.

Oyun PS5 ve Xbox Series X’te performans moduna sahip olacak. Böylece 60 FPS’de oynanabilecek. Fakat Xbox Series S’te ise 30 FPS olacak. Remedy daha önce de Series S’le ilgili problem yaşamıştı. Stüdyo, 2021’de Control’ün PS5 ve Xbox Series X/S portunu piyasaya sürdüğünde Series S’in optimizasyon zorluklarından bahsetmişti.

alan wake 2

Yeni oyunun konusuna gelecek olursak, kitapları çok satan korku yazarı Alan Wake’in gizemli şekilde kaybolmasının üstünden 13 yıl geçmiştir. Washington’daki Bright Falls kasabasında cinayetler işlenmeye başlar. FBI ajanı Saga Anderson cinayetleri araştırmak üzere kasabaya gönderilir. Fakat Anderson kendisini Wake’in yazdığı doğaüstü korku hikayesinin içinde bulur. Yeni oyunda başkarakter Saga Anderson olacak.

Remedy grafikler konusunda oldukça iddialı. Geliştiriciler, yeni oyunun 2023’ün görsel olarak en etkileyici oyunu olacağını belirtiyor. Northlight grafik motoruyla geliştirilen Alan Wake 2, 27 Ekim’de PC, PS5 ve Xbox Series X/S platformlarında satışa sunulacak. Yapım 20 saatin üzerinde oynanış sunacak.

Stack Overflow çalışanlarının %28’ini işten çıkardı