Alan Wake 2’nin çıkış videosu yayınlandı

alan wake 3

Remedy’nin uzun zamandır beklenen oyunu Alan Wake 2 için ön yükleme başladı.

Alan Wake 2‘nin oyuncularla buluşmasına bir gün kaldı. Klasik olarak çıkış videosu yayınlandı. Video oyunun karanlık atmosferini yansıtıyor. Alan Wake 2’nin psikolojik korku türünde bir yapım olarak nitelendiriliyor. Oyunun yönetmeni Kyle Rowley geçtiğimiz günlerde yapılan röportajda psikolojik korku unsurları ve istenen atmosferin yansıtılması için Silent Hill serisinden pek çok ipucu aldıklarını ifade etti. Rowley, “Silent Hill serisinin atmosferi, çevreyi, sesleri kullanma biçimi ve zamanla gerilimi artırması önemli referans noktasıydı. Psikolojik korku deneyimi sunduğumuzdan karakterlerin ruh halini sergilemek için çok sayıda görsel ve işitsel noktaya yer vermeliydik. Bunu da yaptık. İstikrarsızlık, kaygı, paranoya hissi ve daha fazlası oyun mekaniğinde ve tasarımında bulunuyor” dedi.

Oyun PS5 ve Xbox Series X’te performans moduna sahip olacak. Böylece 60 FPS’de oynanabilecek. Fakat Xbox Series S’te ise 30 FPS olacak. Remedy daha önce de Series S’le ilgili problem yaşamıştı. Stüdyo, 2021’de Control’ün PS5 ve Xbox Series X/S portunu piyasaya sürdüğünde Series S’in optimizasyon zorluklarından bahsetmişti.

alan wake 2

Yeni oyunun konusuna gelecek olursak, kitapları çok satan korku yazarı Alan Wake’in gizemli şekilde kaybolmasının üstünden 13 yıl geçmiştir. Washington’daki Bright Falls kasabasında cinayetler işlenmeye başlar. FBI ajanı Saga Anderson cinayetleri araştırmak üzere kasabaya gönderilir. Fakat Anderson kendisini Wake’in yazdığı doğaüstü korku hikayesinin içinde bulur. Yeni oyunda başkarakter Saga Anderson olacak.

Alan Wake 2 sadece serinin hikayesini ileriye taşımakla kalmayacak. Hem Control hem de Alan Wake’i içeren ortak evrenin bir sonraki bölümü olacak. Remedy’nin yarattığı evreni daha da genişletip, Control 2 için de zemin hazırlayacak. Northlight grafik motoruyla geliştirilen devam oyunu 27 Ekim’de yani bu cuma günü PC, PS5 ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek. Alan Wake 2 ön yükleme yapılabiliyor ve 82 GB boş disk alanı istiyor.

Diablo 4’ün yeni güncellemesi çıktı