Alan Wake 2’nin oynanış süresi ortaya çıktı

alan wake 2

Yıllardır beklenen Alan Wake 2 nihayet bu sene çıkacak. Yapımla ilgili merak edilen bazı konular var. Bunlardan biri de oynanış süresi. Remedy’den Thomas Puha, oynanış süresine açıklık getirdi. İşte detaylar…

Remedy’nin İletişim Direktörü Thomas Puha, Alan Wake 2‘nin 20 saatten fazla süren senaryoya sahip olduğunu belirtti. Pulha, “Bu tamamen oyuncuların yaptıklarına bağlı. Oyun henüz tam olarak bitmiş değil, ancak 20 saatin üzerinde senaryo planladık” dedi. 2010’da piyasaya sürülen Alan Wake, 11 saatlik oynanışa sahipti.

Pulha röportajda başka bilgiler de verdi. Oyuna, Control’deki karakterlerin dahil olup olmayacağı sorulduğunda ise yeni oyunun Remedy evreni içinde yer alan önemli bir yapım olduğunu söyledi. Control ve Alan Wake 2 arasında birçok bağlantının olacağını ima etti. Ancak bu bağlantıların nasıl olacağı hakkında detay vermedi.

alan wake 2

Yeni oyunun konusuna gelecek olursak, kitapları çok satan korku yazarı Alan Wake’in gizemli şekilde kaybolmasının üstünden 13 yıl geçmiştir. Washington’daki Bright Falls kasabasında cinayetler işlenmeye başlar. FBI ajanı Saga Anderson cinayetleri araştırmak üzere kasabaya gönderilir. Fakat Anderson kendisini Wake’in yazdığı doğaüstü korku hikayesinin içinde bulur. Yeni oyunda başkarakter Saga Anderson olacak.

Remedy grafikler konusunda oldukça iddialı. Geliştiriciler, Alan Wake 2’nin 2023’ün görsel olarak en etkileyici oyunu olacağını belirtiyor. Northlight grafik motoruyla geliştirilen Alan Wake 2, 17 Ekim’de PC, PS5 ve Xbox Series X/S platformlarında satışa sunulacak.

Epic Games’in yeni ücretsiz oyunu belli oldu