Mercedes A, Artık Her Zamankinden Daha İddialı.

2015 mercedes benz gla

Mercedes-Benz’in 2012 yılında satışa sunduğu A Serisi kompakt sınıftaki rekabet gücünü, Daimler ile Renault işbirliği sonucu kullanılmaya başlanılan yeni 1.5 litrelik dizel motor seçeneğiyle arttırıyor.

Daha önce B 180 CDI ve CLA 180 CDI ile birlikte 1.5 litrelik dizel motor seçeneği sunulan üçüncü Mercedes-Benz modeli olma özelliğini taşıyan A 180 CDI, yeni motor seçeneğiyle güçlü rakipleri BMW 1 Serisi, Volkswagen Golf ve Audi A3 karşısında da önemli bir avantaj yakalamış durumda.

Araç, sportif tasarımını destekleyen ve  güçlü bir görünüm sağlayan keskin hatlarıyla dikkat çekiyor. Uzun, sportif ön kısmın tipik özellikleri arasında dikkat çeken ilk nokta, ortasında Mercedes yıldızı bulunan ve yıldızın her iki tarafında çift çıta yer alan karakteristik radyatör ızgarası oluyor.

Farlarda kullanılan LED’ler gün ışığında araçta karakteristik “parlama etkisi” oluşturuyor. Aracın arka tarafında ise aks üzerinde güçlü çizgilerle vurgulanan omuz kasları, Yeni A-Serisi’nin coupe benzeri karakterini ortaya çıkarıyor.

2015 mercedes benz gla

Otomobile yandan bakıldığında alçak tavan yapısı, krom cam çerçeveleri ve farlar ile ön lastiklerden başlayan iki farklı keskin hat çizgisinin stop lambalarına kadar uzayan ve birbirini kesen görünümü ortaya kusursuz bir spor otomobil profili koyuyor.

1461 cc hacminde Renault patentli dizel bir ünite görev yapıyor. 4000 d/d’de 109 HP güç üreten motor, 1750 ile 2500 d/d aralığında ise 260 Nm tork değeri sunuyor.

Mercedes-Benz’in takdir kazanan 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman sistemi seriliğiyle yine A-Serisi’ne fark katan özellikler arasında bulunuyor. Sakin kullanımda 100 kilometrede ortalama 3.8 litre yakıt tüketen araçta agresif kullanımda bu oran bir miktar yükselebiliyor. Sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 11.6 saniyede çıkabilen aracın son hızı ise 190 km/saat…

Mercedes’in küçük mucizesinin başlangıç fiyatı ise 118.200 TL olarak belirlenmiş.

Apple, Bose Ürünlerini Mağazadan Çekiyor