Huawei AppGallery ve GBox ile Google uygulamalarını yükleme rehberi

f sdhgre

#İŞBİRLİĞİ

Çinli teknoloji şirketi Huawei, son yıllarda ülkemizde en çok tercih edilen markalardan bir tanesi. Tabii hazırladığı ürün yelpazesiyle dünya çapında da büyük başarılara imza atıyor. Şirket, çözümlerini yalnızca donanımsal tarafta değil, yazılımsal tarafta da sunuyor ve bu sayede bir ekosistem oluşturarak hem gündelik yaşantınızı hem de profesyonel yaşantınızı daha kolay hale getirmeyi hedefliyor. Bu bağlamda, bu yazımızda size Huawei AppGallery başta olmak üzere pek çok yazılımsal çözümden bahsedeceğiz.

Huawei AppGallery ve GBox ile Google uygulamalarını yükleme rehberi

Huawei, bir süredir akıllı cihazlarında kendi ürettiği Android tabanlı HarmonyOS işletim sistemini tercih ediyor. Bu sistem, hem Huawei’nin sunduğu uygulamaları hem de Android tabanlı uygulamaları sorunsuz çalıştırıyor. Şirketin aramalarda kullanabileceğiniz Petal Search, harita ve navigasyon detayları sunan Petal Maps ve sağlık takibi için sunduğu Health gibi çok başarılu uygulamaları var. Tabii hem bunlar hem de daha fazla uygulama için Huawei AppGallery de hizmet veriyor.

Huawei AppGallery nedir?

Huawei AppGallery, şirketin geliştirdiği ve bir süredir resmi olarak akıllı cihazlarında sunduğu uygulama mağazası. Bu mağazada yerli ve yabancı binlerce uygulama bulunuyor. Resmi bankacılık uygulamalarından spor uygulamalarına, haber uygulamalarından popüler video oyunlarına kadar pek çok seçenek sizi bekliyor. Ek olarak Huawei, bu mağazayı kullananlara kısa aralıklarla hediye kodları ve promosyonlar da sunuyor. Huawei telefon ve tabletlerde Android oyun ve uygulamaları çalıştırabilir miyim? Cevap: Evet!

HarmonyOS, zaten Android tabanlı bir işletim sistemi. Dolayısıyla Android için hazırlanan oyun ve uygulamaları ister mağaza üzerinden, isterseniz de resmi websiteleri üzerinden APK dosyaları olarak indirip kurabilir ve sorunsuz çalıştırabilirsiniz. Örneğin…

AppGallery üzerinden Facebook, Instagram, WhatsApp, Spotify ve Netflix gibi popüler uygulamaları indirebilir, gelen resmi güncellemeleri de alarak sorunsuz deneyimler yaşayabilirsiniz.

Huawei AppGallery ve GBox ile Google uygulamalarını yükleme rehberi

Huawei cihazlarda Google uygulamalarını çalıştırabilir miyim? Cevap: Evet!

Huawei cihazlarda Google uygulamalarını rahatlıkla indirip kurabilmek için bazı üçüncü parti çözümlerden yararlanabilirsiniz. Örneğin, GBOX uygulaması. Bu uygulamayı ister resmi websitesi üzerinden, isterseniz de Huawei AppGallery üzerinden indirip güncelleyebilirsiniz. Sonrasında, karşınıza pek çok popüler Google uygulaması ve dahası çıkacak. Bunlar arasından istediklerinizi seçip indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Huawei AppGallery ve GBox ile Google uygulamalarını yükleme rehberi

GBOX’ın kurulumu ve ardından popüler Google uygulamalarının kurulumu, adım adım…

1. Öncelikle Huawei AppGallery’ye giriş yapın. “Arama” kısmına gelerek “GBOX” yazın ve aratın. Karşınıza uygulamanın sayfası gelecektir. Uygulamayı ücretsiz olarak akıllı telefon ve tabletinize indirebilirsiniz.

2. GBOX uygulamasını açtığınızda, pek çok popüler uygulamanın sizin için beklediğini göreceksiniz. Bu uygulama aracılığıyla Gmail, Google Maps, YouTube, YouTube Music, Google Drive, SoundCloud, Uber, Airbnb ve Zoom gibi uygulamaları cihazınıza indirebilirsiniz. Tabii bu süreçte Google’a kayıtlı e-mail hesabınızı kullanmanız gerekiyor.

Evet, hepsi bu kadar. Aşağıda, çalıştırdığımız uygulamalardan bazılarına ait ekran görüntülerini görebilirsiniz. Özellikle YouTube, uygulama üzerinden kullanıldığında çok önemli bir uygulama. Google Maps de öyle. Bu uygulamaların tüm detaylarından faydalanmak için GBOX’dan aracı olarak yararlanabilirsiniz. Tabii bu uygulamanın cihazınızda kalması gerektiğini de belirtelim.

cv asghe

Huawei AppGallery ve GBox ile Google uygulamalarını yükleme rehberi

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player incelemesi