#İŞBİRLİĞİ
Samsung Galaxy S24 incelemesiyle karşınızdayız. Galaxy S24, Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung’un güncel amiral gemisi modellerinden bir tanesi. Evet, satışa sunulalı bir süre olmasına rağmen hâlâ ürünün güncel ve fazlasıyla iddialı olduğunu söylemek mümkün. Özellikle boyutları, ekran kalitesi ve kamera teknolojileri tarafında. Yıllardır pek çok Samsung telefonunu kullanan biri olarak, 6.2 inç ekran değerine sahip ve gayet hafif olan bu telefonu keyifle deneyimlediğimi söyleyebilirim. Günümüzde çoğu telefonun 6.5 inç ve üzeri ekran boyutlarıyla satışa sunulduğunu görüyoruz. Haliyle eğer büyük elli bir kullanıcı değilseniz, çoğu kez tek elde kullanım zor oluyor. Galaxy S24 ise, işte tam da bu noktada bir ilaç görevi görüyor adeta. Zira avuçta kolaylıkla konumlandırabiliyor ve tek elle kullanabiliyorsunuz. İster mesaj yazın, ister sosyal medyada gezintilere çıkın, isterseniz de bir şeyler izleyin. Kendi adıma konuşmam gerekirse, ufak ve hafif yapısı sayesinde bu telefona oldukça ısındım.
Samsung Galaxy S24, 167 gram ağırlıkta ve 7.6mm kalınlıkta. Hafif ve ince bir telefon olduğunu söyleyebiliriz. Sade tasarım detayları bulunan telefon, hem ön hem de arka tarafta cam malzeme kullanıyor. Bu noktada Corning’in güncel koruma teknolojisi Gorilla Glass Victus 2’den de yardım alınıyor. Alüminyum çerçeveye sahip ve köşelerden yumuşatıldığını görüyoruz.
Telefonumuz IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikasına da sahip. Kısacası o hem güzel görünen hem de güçlü bir yapıya sahip bir telefon. Tabii konu cam faktörü olunca, yine de çok dikkatli olmak gerekiyor. Biz bu ürünü koruyucu kılıfla kullanmanızı öneriyoruz.
6.2 inç ekran sayesinde tek elde kullanım mümkün.
Samsung’un ekran teknolojileri tarafında dünyanın en iyilerinden bir tanesi olduğunu söylememize gerek yoktur sanırız. Bu üründe de gelişmiş Dynamic LTPO AMOLED 2X ekran sunuluyor. FHD+ çözünürlük, 416ppi inç başına düşen piksel değeri ve maksimum olarak 2600 nit parlaklık sunan ekran, HDR10+ görüntüleme desteği sayesinde de daha canlı renklere ve detaylara sahip görüntüleri sunabiliyor. Ve evet, 120Hz ekran tazeleme değeri sayesinde görüntüler pürüzsüz sunuluyor.
Ekranın görüntüleme kalitesi ve yumuşak dokunuşlarla kolaylıkla yol alabilmenize izin vermesini çok sevdik. Yüksek parlaklık değeri sayesinde dış mekânlarda kullanımlarda da çok iyi belirginlik seviyesi elde ediyorsunuz. Amazon Prime ve Netflix gibi abonelikleriniz varsa, dizi ve filmleri canlı renkler ve yumuşak detaylarla deneyimleyebiliyorsunuz.
Unutmadan, ekranda Always on Display özelliği de var. Bu sayede bildirimleri, pil durumunu ve saat bilgisi gibi detayları ekranı açmadan da görebiliyorsunuz.
Tabii şunu da hatırlatmakta yarar var. 120Hz tazeleme değeri ve Always on Display özelliği açık ise, pil tüketimi de hızlanacaktır.
Samsung Galaxy S24, gücünü 4nm üretim süreciyle hazırlanan Exynos 2400 çipsetinden alıyor.
Bize test için gelen modelde, 8GB RAM ve 128GB dahili depolama değerleri bulunuyor. Açık konuşmak gerekirse, uzun süreli kullanım detayını göz önüne alırsak, en az 256GB dahili depolamalı versiyonu tercih edebileceğimizi söylemeliyiz. Zira üründe microSD kart girişi bulunmuyor. Eğer bir bulut depolama kullanıcısıysanız, o zaman 128GB depolama pek sorun olmayacaktır.
Geekbench 6 testleri:
– CPU testinde tek çekirdekte 1667, çift çekirdekte 6084 puan.
– GPU testinde 15861 puan.
Telefonda, Call of Duty Mobile gibi güçlü bir oyunu “çok yüksek grafik ayarlarında” çalıştırıp oynayabildik. Deneyimlerimiz esnasında bir kasma ya da aşırı ısınma gibi can sıkıcı sorunlarla karşılaşmadık. Yine de, 15-20 dakikalık deneyimden sonra cihazın ısınmaya başladığını fark ediyorsunuz. Bu noktada oyunun da etkisi var aslında. Zira oyun yapımcıları, en yüksek ayarda açıldığı taktirde cihazlarda ısınmalara yol açabileceğini bildiriyor. Bu sadece Samsung özelinde değil yani.
Ürünün Amerika, Kanada ve Çin’de Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 çipsetiyle satışa sunulduğunu da belirtelim.
Android 14 işletim sistemiyle gelen telefon, kullanımı kolay arayüzüyle de beğenimizi kazandı.
Arka tarafta 50 + 10 + 12MP kamera dizilimi.
50MP ana kameramız, geniş açılı çekimler yapabiliyor ve OIS desteği sayesinde sarsıntıları büyük ölçüde ortadan kaldırarak net sonuçlar sunabiliyor.
10MP telefoto kameramızda OIS ve 3X zoom desteği var.
12MP ultra geniş açılı kamera ise, manzara çekimleri ve tek seferde en fazla detayı bir karede toplayabilmek için ideal.
Kameraların özellikle gün ışığı çekim performansından memnun kaldık. 8K 30FPS ve 4K 60FPS gibi video çekim özellikleri beğenimizi kazandı. Uyumlu görüntüleme cihazlarında deneyimleyebilmeniz için HDR10+ desteği de var. Yine de, sosyal medya paylaşımları için 1080p 60FPS değerinin yeterli olduğunu düşünüyoruz. Öte yandan, diğer ultra geniş açılı pek çok kamerada olduğu gibi, S24’ün kamerası da özellikle kenarlarda kalite kayıpları yaşatıyor.
Telefonun ön kamerası ise 12MP değerinde ve o da HDR10+ desteğine sahip. Hem geniş açılı selfie’ler de çekebilirsiniz. Video çekim tarafına geldiğimizde, 4K 60FPS video çekim, ağır video çekim gibi ilgi çekici özellikleri görüyoruz. Evet, bu detayları genellikle ön kameralarda göremiyorduk.
Kısacası Samsung, hem günümüz hem de geleceği düşünen kullanıcıları göz önünde bulunduruyor. Yine de, kamera tutkunuysanız daha iyi detaylar için Galaxy S24 Ultra modelini göz önünde bulundurabilirsiniz.
Pil tarafı biraz can sıkıyor
Bildiğiniz gibi Samsung telefonların kutusunda adaptör bulunmuyor. S24 de farklı değil. Eğer Type-C adaptörünüz yoksa, bu telefon için bir tane almanız gerekiyor ve bu da ek masraf demek.
Cihazımız 4000mAh pile sahip ve tek şarj ile bir günü geride bırakabilirsiniz. Hızlı şarj tarafında da 25w değer sunuluyor. Rakiplere bakıldığında, bu değerin de pek yüksek olmadığını söylemek lazım.
Ayrıca, telefonda 15w kablosuz şarj ve kablosuz ters şarj özelliklerinin de bulunduğunu söylemeliyiz. Bu sayede örneğin destekli Bluetooth kulaklıklarınızı ve akıllı saatlerinizi de şarj edebilirsiniz.
Galaxy S24’te başka neler var?
Galaxy S24’ün ekranına yedirilmiş bir parmak izi okuyucu sensörü var ve çok iyi çalışıyor. Hep söylediğimiz gibi, dijital dünyanızın güvenliği için bu özelliği aktif hale getirmenizi öneriyoruz.
Üründe Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.3 ve NFC gibi işe yarar kablosuz teknolojiler de var. İster gündelik yaşantınızda, isterseniz de iş hayatınızda kullanabilirsiniz. Yüksek boyutlardaki dosyaları kısa sürelerde indirebilir, kablosuz olarak bankacılık işlemlerinizi halledebilirsiniz.
Cihazın stereo hoparlör sistemine sahip olduğunu ve iç mekân kullanımlarında gayet temiz işitsel detaylar sunabildiğini de belirtelim.
Toparlamak gerekirse…
Galaxy S24, özellikle ufak boyutları ve ekran kalitesiyle beğenimizi kazandı. 6.5 inç ve üzeri ekranlara sahip büyük telefonlardan sıkılanlar için hem minimal yapıda hem de çok güçlü bir seçenek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Tabii fiyat konusu biraz can sıkıcı, bunu da unutmamak lazım.
–
Dreame Bot L10s Ultra robot süpürge inceleme