Aqara G4 görüntülü kapı zili ile güvenli ve kolay kullanılabilirlik

cffgf

#İŞBİRLİĞİ

Eskiden çoğumuzun evlerinde standart kapı zilleri vardı. Sonrasında, apartman kapısında zil çaldığında, sesli ve görüntülü diafon çözümleriyle karşılaşmaya başladık. Bu yazımızda bahsedeceğimiz ürün ise, kapı zili deneyimini bir adım daha öteye taşıyor diyebiliriz. Aqara G4 görüntülü kapı zili sayesinde, kapı ziliniz çalar çalmaz akıllı telefonunuzdan bildirim alabilir, kamera yardımıyla kapının önüdekini görebilir ve dahasını yapabilirsiniz.

Aqara G4 görüntülü kapı zili, video kaydı gerçekleştirebilen, farklı kişilere göre “kişi tanıma ve zil sesi tanımlama” gibi özelleştirmeler yapabileceğiniz ve pek çok akıllı ev sistemiyle uyumlu çalışabilen bir cihaz.

İsterseniz önce kutu içeriğine göz atalım.

Aqara G4 görüntülü kapı zilinin kutusunda, bir tane kapı zili modülü var. 6 adet AA pil var. Bu modülü duvara monte edebilmeniz için vidalar, dübeller ve bağlantı kiti var. Daha hızlı hareket edebilmeniz için mini yıldız torna vida var. Ve bir de cihazlar arasında bağlantı için USB A’dan Type-C’ye dönüştüren bir kablo var.

Unutmadan, isterseniz cihazı güç adaptörü entegrasyonuyla kullanabilir ve böylece pilleri yedek güç konumuna getirebilirsiniz. Eğer elektronik konularda bilginiz yok ise, bu işlemi yapabilmek için bir elektrikçiden yardım almanızda yarar var. Güvenlik önemli.

Aqara G4 görüntülü kapı zili ile güvenli ve kolay kullanılabilirlik

Aqara G4 görüntülü kapı zilinin kurulumu gayet basit

Ürünü ister beraberinde gelen vidalar ve montaj aparatı yardımıyla kapıya yakın bir duvara monte edebilir, isterseniz de arka yüzeye yapışkan montaj etiketini yapıştırarak konumlandırma yapabilirsiniz. Bu seçenek, daha sonra yerini değiştirmek istediğinizde daha kolay ve temiz hareket edebilmenize yardımcı olacaktır. Öyle ya, duvarda delik açmamış olacaksınız. Aqara yetkilileri, cihazın 1 buçuk metre civarı bir yükseklikte ve kapıya yakın bir noktaya konumlandırılmasını öneriyor.

Sonrasında, akıllı telefonunuza mobil uygulamayı kuruyor ve önce cihazın bağlantısını, sonrasında da kullanmak istediğiniz özellikleri hazırlıyorsunuz.

Ürün, HomeKit Secure Video, Alexa ve Google Home ile uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Tabii burada bağlantı kurabilmek için bazı ekstra cihazlara da ihtiyacınız var. Örneğin…

Alexa’yla bağlantılı kullanmak için Amazon Echo hoparlörünüz olmalı. Sonrasında Amazon ve Aqara hesaplarınızı eşleştirerek cihazların birbirini görmesini sağlamalısınız. Diyelim ki Amazon Fire TV’niz de var. Böylelikle kapı zili çaldığında, kapının önünde kimin olduğunu videolu olarak televizyonda görebilirsiniz.

HomeKit tarafında iCloud aboneliğiniz olmalı ve HomePod ya da Apple TV’ye sahip olmalısınız.

Google Home tarafında da Google Nest akıllı hoparlörlere ihtiyacınız var. Tabii ki tüm kurulumlarda ortak yerel ağ üzerinden bağlantının kurulması gerekiyor.

Aqara G4 görüntülü kapı zili ile güvenli ve kolay kullanılabilirlik

Aqara G4 görüntülü kapı zili ile neler yapılabilir? Biraz daha detaya inelim

Kapının dışına monte edeceğiniz zilin üzerinde kamera mevcut. Zile basılır basılmaz devreye giriyor ve zile kimin bastığını görmenizi sağlıyor. Bu kamera, 1080p çözünürlüklü ve 162 derecelik oldukça geniş bir görüntüleme alanı sunuyor. Böylece dış kapınızın etrafını da görebiliyorsunuz. Hatta uygulama üzerinden “mahrem alan” ayarlaması yapabilir ve belirlediğiniz bölgede bir hareketlilik olması durumunda “beni bilgilendir” diye komut verebilirsiniz.

Kapıya gelen kişi tanıdık olabilir ya da tanımadığınız biri olabilir. Kişileri uygulama üzerinden özelleştirebilirsiniz. Böylece tanıdık kişiler kapıyı çaldığında haberiniz olur, tanımadığınız kişiler kapıyı çaldığında da ayrıca haberiniz olur. Kişilere göre zil seslerini değiştirebildiğinizi de hatırlatalım. Burada MP3’lerden yararlanma şansınız da var.

Diyelim ki kapıda tanımadığınız biri var ve onunla konuşmanız gerekiyor. Uygulama üzerinden ses ayarlaması yaparak sesinizi değiştirme şansınız var. Daha olgun, daha korkutucu ya da daha duygusuz bir ses tonu ayarlayabilirsiniz. Bu da güvenlik tarafında önemli bir detay.

7/24 depolama ve NAS desteği

Evet, video kayıtları için kart yuvasına bir microSD kart takmanız gerekiyor. Cihazın içinde kendine ait bir yapay zekâ sistemi de var. Ürün hakkında daha fazla detay için aşağıdaki Türkçe altyazılı videoya göz atabilir ve daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz.

İyi seyirler.

Windows11’li ASUS Zenbook 14 OLED, hafifliğin ve gücün birleşimini yansıtıyor