Dreame Bot L10s Ultra robot süpürge inceleme

f sddsgdsg

#İŞBİRLİĞİ

Dreame Bot L10s Ultra robot süpürge ile karşınızdayız. Dreame, son dönemde yeni ürün yelpazesiyle ülkemizde ciddi bir atağa kalkmış durumda. Geçtiğimiz günlerde, L20 Ultra ve R20 dikey süpürge modellerinden sizlere bahsetmiştik. Bu incelememizde bahsettiğimiz L10s Ultra modeli ise, L20 Ultra’ya kıyasla daha ufak boyutlarda ve ufak evlerde de rahatlıkla kullanılabilecek bir ürün. Tabii ki uygulama ve akıllı asistan desteğiyle birlikte. İşte detaylar.

Geçtiğimiz günlerde incelediğimiz Dreame L20 Ultra robot süpürge modeli, oldukça güçlü ve pek çok noktada çözümler sunabilen bir modeldi. Hem süpürme hem de ıslak paspas yapabilen bu ürün, haliyle büyük ev ve ofisler için uygun seçeneklerden. Peki daha ufak boyutlarda ve biraz daha uygun fiyatlı bir model arayanlar ne olacak? İşte L10s Ultra modeli de burada konumlandırılıyor.

Dreame Bot L10s Ultra robot süpürge, oldukça şık bir tasarımla ve zengin bir kutu içeriğiyle geliyor. İstasyonu, güce bağlamanız ve ardından da süpürgenin üzerinde yer alan QR kodunu okutarak cihaz tanımlaması yapmanız yeterli. Hemen sonrasında resmi uygulamayı mobil cihazınıza kuruyor ve internet ağınızı tanımladıktan sonra kullanıma geçiş yapabiliyorsunuz. Bu bahsettiğimiz kurulum süreci, en fazla 5 dakika sürecektir.

Dreame Bot L10s Ultra robot süpürge inceleme

Dreame Bot L10s Ultra robot süpürge, hem süpürme hem de paspas yapabiliyor.

Güçlü fırçaları sayesinde ince halı dokusunun üzerinde de yol alıp tatmin edici sonuçlar verebiliyor. Paspas, tabii ki parke ve beton zemin gibi düz zeminlerde tercih edilebilir. Ve evet, iki adet paspası da ıslak kullanabiliyorsunuz. Bunu zaten direkt cihazın kendisi yapıyor ve temizliği tamamladıktan sonra paspasları kurutmak için harekete de geçiyor.

Deneyimlerimiz esnasında, hem süpürme hem de paspas tarafında ürünün iyi performanslar gösterdiğine tanıklık ettik. Beton ve parke yüzeyde, özellikle paspas yaparken cihazın pek de sesli çalışmadığını söylemeliyiz. Ama halı üzerinde, süpürme işlemi yapılırken sesli çalışıyor ama yine de çok da rahatsızlık uyandırmayacaktır diye düşünüyoruz. Eski tip elektrik süpürgelerinin çalışma seslerine kıyasla çok daha iyi bir tablo var.

Hem robotun hem de istasyonun içinde hazneler var. Tozları ve pis suları otomatikman boşaltabiliyor ve hemen ardından süpürgemiz istasyonumuzdan temiz su takviyesi alarak yola devam edebiliyor.

Dreame Bot L10s Ultra’nın üzerinde bir de kamera var. Bu kameraya uygulama aracılığıyla erişebiliyorsunuz. Bu sayede uzak bir konumda olsanız bile temizliğin gerçekleştirildiği odada nelerin olup bittiğini görüntülü bir şekilde takip edebilirsiniz. Kameranın görüntü kalitesi fena değil.

Dreame Bot L10s Ultra robot süpürge inceleme

Peki robot süpürgemiz çalışırken etraftaki objelere çarpıyor mu?

Cevabımız hayır, çarpmıyor. Cihazda gelişmiş bir yapay zekâ kullanılıyor. Ürün, yeni bir odada ilk kez çalışırken öncelikle 3D haritalama yaparak nerede çalışacağına karar veriyor. Sonrasında da, çalışma esnasında etrafında bir terlik ya da oyuncak bebek gibi eşyalar olursa bunları algılayarak çarpmadan yanlarından geçiyor. Evet, pek çok objeyi algılayabiliyor.

Bir diğer merak edilen soru ise, örneğin ahşap zeminden halıya geçiş yapabiliyor mu, yoksa takılıp kalıyor mu?

Dreame Bot L10s Ultra, 2-3cm yumuşak halı kenarları olsa da ahşap ya da beton zeminden halıya geçiş yapabiliyor ve temizliğe kaldığı yerden devam edebiliyor. Bir takılmayla karşılaşmadık. Bunun da iyi tarafı şu, ürünü bırakıp farklı bir odada başka işlerinizle ilgilenebilirsiniz. Robot süpürgeniz de siz dönene kadar temizliği yapacaktır.

Dreame Bot L10s Ultra robot süpürge inceleme

Dreame Bot L10s Ultra robot süpürgenin özellikleri:

Ağırlığı: 3.7 kilo
Bataryası: 5200mAh
Toz hazne hacmi: 350 mL
Su tankı hacmi: 80 mL
Maksimum vakumlama: 5300Pa
En düşük ses seviyesi: 59dB (Paspaslama modunda)

Baz istasyonunun özellikleri:

Ağırlık: 8.9 kilo
Toz hazne hacmi: 3L
Temiz su tankı: 2.5L
Kullanılmış su tankı: 2.4L
Maksimum çalışma süresi: Sessiz modda süpürme yaparken 210 dakika. Sessiz modda süpürme ve paspas yaparken 160 dakika.

Daha fazla detay için buraya bakabilirsiniz.