Mercedes C Ailesi, Fascination ile Genişliyor!

Mercedes C Class 1 2764151k

Mercedes-Benz’in ilk kez 190 modeli yerine dört kapılı kompakt sedan olarak geliştirdiği C Serisi, son olarak 2007 yılında yenilenmiş ve son nesliyle birlikte dünya genelinde 2.4 milyon adetlik satış rakamına ulaşmıştı. Mercedes, BMW ve Audi ile olan rekabetine Mercedes C 180 Fascination ile yeni bir boyut kazandırıyor.

Spor sedan ve özellikle de Mercedes-Benz’in tutkunlarının kalbinde önemli bir yere sahip olan model, tanıtıldığı ilk günden bu yana BMW 3 Serisi ile girdiği amansız rekabeti yenilenen nesliyle başka bir boyuta taşıyor.

Yeni görünümü ve zengin donanımıyla Ekim 2014 yılında Türkiye’de satışa sunulan model serisinin 1.6 litre benzinli motora sahip C 180 versiyonu yetenekleriyle göz dolduruyor.

E Serisi ile başlayan yeni tasarım anlayışının yansımasını yenilenen C Serisi’nde de fazlasıyla görüyoruz. Selefine oranla keskinleşen hatlar özellikle ön yüzde agresif ve dinamik bir görünümün oluşmasını sağlarken, araca karakteristik bir bakış kazandırıyor.

Dört farklı donanım seçeneğine sahip aracın bizim kullandığımız AMG donanım paketli versiyonu, kardeşlerinden geniş hava girişlerinin yer aldığı gösterişli tampon, krom detaylarla ayrılıyor.

Aracın yenilenen far blokunun iç kısmında yer alan LED tipi aydınlatma bu karakteristik görüntüyü desteklerken, yenilenen ön ızgara da daha yuvarlak hatlarıyla sportif bir görünüme imza atıyor.

Mercedes C Class 1 2764151k

Yenilenen araç ilk olarak1.6 litrelik benzinli motor seçeneğiyle sunuluyor. Turbo desteğine sahip motor, 5300 d/d’de 156 HP güç ve 1200 ile 4000 d/d aralığında 250 Nm tork değerine sahip. 0-100 km/s hızlanmasını 8.5 saniyede gerçekleştiren araç, 223 km/s hıza ulaşabiliyor.

7G-Tronic şanzıman sistemi sayesinde sarsıntısız ve seri vites geçişleriyle performanslı sürüşün keyfini yaşayabileceğiniz otomobilde Eco, Comfort, Sport, Sport+ ve Individual sürüş modları arasında tercih yapabilirsiniz. Aracın ECO modunda ve sakin kullanımda ortalama yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 5.5 litre…Performanslı kullanımı tercih ederseniz o zaman bu oran rahatlıkla 7 litrenin üzerine çıkabiliyor.

Mercedes C 180 Fascination’un fiyatı ise 180.000 TL olarak belirlendi.

Apple, Bose Ürünlerini Mağazalardan Çekiyor