4000 mAh Pilli Nokia 2 Geliyor!

nokia 3 mwc

Nokia dur durak dinlemiyor, şimdi de büyük pilli alternatifi üzerinde çalışmalara başlıyor. İşte 4000 mAh bataryalı Nokia 2 ve tüm detayları.

Finlandiyalı şirket gazı köklüyor. Amiral gemisi Nokia 8’in ardından büyük ekranlı bir alternatif için düğmeye basan Nokia, şimdi de pil ömrü odaklı Nokia için yeni girişimlere başladı. Hatırlarsanız Nokia 2 olduğu tahmin edilen cihaz birkaç gün önce FCC’den geçmişti.

Nokia 2, özellikleriyle çok mütevazı bir görüntü sergiliyor. Giriş seviyesi özelliklerle donatılan telefonun 4000 mAh pil ile birlikte oldukça uzun bir kullanım süresi sunacağı düşünülüyor. Cihazın şimdiye kadar beklediğimiz özellikleri 4.7 veya 5 inç 720p HD ekran ve Qualcomm Snapdragon 210 işlemci. Ayrıca bu büyük pili doyurabilmek için hızlı şarja yer verilebilir. Buna karşın Nokia 3 ve 5 modelleri hızlı şarjı desteklemiyordu.

Telefonun ortaya çıkan genel hatlarına baktığımızda oldukça uygun fiyatlı fakat iyi pil ömrü sunan telefon arayanlar için Nokia 2 ideal bir çözüm olacak gibi gözüküyor. Bunun yanında şirket, orta boy ekranlı Nokia 8’e, büyük ekranlı (6 inç olabilir) bir phablet alternatifi yıl sonuna doğru sunacak. Söz konusu iki modelin birlikte tanıtılma ihtimali de olabilir. Google’ın 21 Ağustos’ta tanıttığı 8.0 Oreo veya ekim ayının başında tanıtacağı 8.1 Oreo’nun cihazlara yıl sonuna kadar yetişmesi de mümkün. Nokia 9 için bu tarz duyumlar aldık, ancak küçük kardeşin sunacağı sistem sürümü ne olacak bilemiyoruz.