Nokia 2 duyuruldu! İşte özellikleri

nokia 2 4

Nokia, bir süredir söylenti halinde olan giriş segmentindeki yeni modeli Nokia 2’yi nihayet resmi olarak tanıttı. HMD Global bünyesinde satışa sunulan 7. model olan Nokia 2, teknik özellikleri ve fiyatı ile son derece cazip bir cihaz gibi görünüyor.

Nokia 2, fiyatı ve pil süresi ile ön plana çıkıyor

Nokia 2, uzun süredir söylenti halindeydi. Dolayısıyla, giriş segmentindeki yeni Nokia modeline ilişkin pek çok söylentiye tanıklık ettik. Bu söylentilerin bir çoğunun doğru çıktığını söylemek mümkün. Zira Nokia 2, aynı sızıntılarda da ortaya çıktığı gibi gücünü Qualcomm imzalı Snapdragon 212 yonga setinden alacak. Sistemini 1GB RAM ile destekleyecek olan cihazın dahili depolama alanı ise 16GB. 4100 mAh gücünde ortalamanın oldukça üstünde bir bataryadan beslenecek olan Nokia 2’nin pil ömrünün yoğun kullanımda bile 2 günün üzerinde olması bekleniyor.

720 x 1280 piksel çözünürlüğünde 5 inçlik bir ekrana sahip olan Nokia 2’nin ön tarafında 5MP, arka tarafında ise 8MP’lik bir kamera bulunuyor. Kutudan ilk çıktığında Android 8 Oreo ile çalışacak olan Nokia 2, Google Asistant desteğine de sahip.

Nokia 2’nin Google Asistant desteğine sahip ilk giriş segmentindeki telefon olduğunu da belirtelim. Ayrıca şu anda Oreo ile çalışan giriş segmenti başka bir telefon daha yok.

Nokia 2’nin Avrupa’da 99 euro, diğer bölgelerde ise 115 dolardan satışa sunulacağını belirtelim.

iPhone X, Apple hisselerini uçurdu