Nokia 2 artık satışa hazır

nokia 2 3

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Nokia, giriş segmentindeki yeni modeli Nokia 2 için nabız yokluyor. İşte konunun detayları.

HMD Global bünyesinde eski görkemli günlere dönmenin hayalini yaşayan Nokia, orta ve üst segmentten sonra şimdi de giriş segmentine yöneliyor. Hali hazırda orta segmentte hızlı bir yükseliş gösteren Finli üretici, aynı başarıyı giriş segmentinde de sergilemek istiyor. Nokia’nın hali hazırda bir süredir Nokia 2 modeli üzerine çalıştığı zaten bilinen bir gerçek.

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın bazı sertifikasyon kurumları tarafından onaylanan Nokia 2, şimdi de Bluetooth sertifikası aldı. Bluetooth SIG tarafından sertifikalandırılan giriş segmentindeki telefon artık satışa sunulmaya hazır diyebiliriz.

HMD Global’in giriş segmentindeki modelini ne zaman satışa sunacağı henüz netlik kazanmış değil. Fakat sızdırılan son raporlara göre, yeni Nokia modeli Kasım ayıyla birlikte raflardaki yerini alacak.

Nokia 2’nin gücünü Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 210 yonga setinden alacağı belirtiliyor. 4000 mAh kapasitesine sahip bataryasıyla dikkat çeken telefonun özellikle pil sorunu yaşayan kullanıcılara yönelik olduğu belirtiliyor.

Giriş segmentindeki müşteri kitlesini hedefleyen HMD’nin yeni telefonu için belirlediği fiyat etiketi de son derece uygun. 99 dolarlık bir satış fiyatına sahip olması beklenen Nokia 2’nin bu açıdan da tercih edilebilecek bir cihaz olacağı konuşuluyor. Bakalım Finli üretici giriş sekmentinde aradığını bulabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.