Yeni Witcher oyununda Cyberpunk 2077 ekibi yer alacak

123 69

CD Projekt’in Witcher planları belli oldu. Polonyalı şirketin CEO’su Adam Kicinski düzenlenen soru – cevap etkinliğinde neler olacağını açıkladı.

Adam Kicinski’nin açıklamalarına göre Cyberpunk 2077: Phantom Liberty ekibinden birçok geliştirici Project Polaris’e geçiş yapacak. Project Polaris yeni Witcher oyunu oluyor. Kicinski, “Phantom Liberty’nin çıkışından sonra Cyberpunk 2077’deki geliştiriciler farklı projelere dağıtılacak. Büyük kısmı Polaris’e geçecek” dedi.

Project Polaris’e dahil olmayan geliştiricilerin bir kısmı Project Orion (Cyberpunk 2077’nin devamı) ilgilenirken, bir kısmı da Project Hadar isimli yeni bir RPG projesinde görev alacak. Bu arada ufak bir ekip ise Phantom Liberty’ye destek vermeye devam edecek. Adam Kicinski şirkette bazı çalışanlarla yollarını ayırdıklarını belirtti. İşten çıkarmalar 2024’ün ilk çeyreğinin sonuna kadar kademeli olarak gerçekleşecek.

witcher

Project Sirius isimli spin-off Witcher oyunu var. Bir süre önce Sirius‘un yeniden geliştirilmeye başlandığı açıklanmıştı. Fakat bu taze başlangıç 29 kişinin işinin son verilmesine de neden oldu. CD Projekt sözcüsü Kotaku’ya yaptığı açıklamada, “Project Sirius değiştiği için geliştirici ekibin yapısı da değişti. Özellikle de The Molasses Flood tarafında. Amerika’dan 21, Polonya’dan 8 kişiyle yollarımızı ayırmak zorunda kaldık” dedi.

Tüm bunlara ek olarak CD Projekt ilk oyunu yeniden yapmaya başladı. Witcher 1 Remake diyebileceğimiz projede Unreal Engine 5 kullanılacak. Böylece 1. oyunu oldukça etkileyici grafiklerle oynayabileceğiz. Dedikodulara göre remake’e orijinal oyunda olmayan birkaç özellik daha eklenecek. Fakat tam ayrıntılar belli değil. CD Projekt, Witcher 1 Remake için Fool’s Theory ile birlikte çalışıyor. Yeni oyunların ne zaman çıkacağı belli değil.

Realme GT5 piyasaya sürüldü