Cyberpunk 2077 bugüne kadar 25 milyon kopya sattı

Cyberpunk 2077 sistem gereksinimleri

Geçtiğimiz günlerde çıkan Phantom Liberty ek paketiyle yeniden popüler hale gelen Cyberpunk 2077, bugüne kadar 25 milyon kopya satmayı başardı.

Cyberpunk 2077 tam hazır değilken pek çok kusurla piyasaya sürüldüğü için son yılların en çok eleştirilen oyunlarından birine dönüştü. Bu da oyunun sıkıntılı bir çıkış yapmasına sebep oldu. Ancak bu sıkıntılı çıkışına rağmen oyun bir şekilde başarı yakaladı. Bu da yetmezmiş gibi geç de olsa oyunseverlerin beklediği noktaya da yavaş yavaş geldi. Çıkışından bu yana aldığı yamalar ve güncellemelerle kendisini geliştiren oyun, zamanla oyunseverlerin beğenebileceği bir yapıma dönüştü.

Oyunun bugüne kadar aldığı en büyük güncelleme ise geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Yayınlanan bu dev güncellemeyle birlikte oyun neredeyse baştan aşağı güncellendi. Pek çok kusur düzeltilirken, yapay zeka ve karakter geliştirme mekanikleri gibi pek çok alanda da geliştirmeler yapıldı. Bu güncellemenin yanı sıra bir de merakla beklenen Phantom Liberty ek paketi yayınlandı. Bu yüzden Cyberpunk uzun süre sonra en hareketli haftasını geçirdi.

cyberpunk 2077 2

Daha ilk haftasından 3 milyon kopya satan Phantom Liberty ek paketinin çıkışı Cyberpunk 2077’nin satışlarını da yukarı çekti. Bu sayede oyun önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. CD Projekt RED CEO’su Adam Kiciński, bugün bir açıklama yaparak oyunun bugüne kadar 25 milyon kopya sattığını duyurdu. Bu da Cyberpunk’ın bir diğer CD Projekt RED oyunu olan The Witcher 3’ten bile daha hızlı sattığı anlamına geliyor. Çünkü The Witcher 3 bu kilometre taşına 4.5 yılda ulaşmıştı. Cyberpunk’ın 25 milyon satması ise yaklaşık iki yıl sürdü. Bu kadar sorunlu bir çıkışın ardından oyunun The Witcher 3’ü bile arkada bırakıyor olması, gerçekten inanılmaz bir başarı.

Samsung Galaxy S23 FE resmen tanıtıldı