The Witcher 3 için mod editörü duyuruldu

123 2

Geralt’ın hikayesi sona ermedi. The Witcher 3’e yeni maceraların yaratılmasına olanak sağlayacak mod editörü geliyor.

Oyunun resmi Twitter veya yeni adıyla X sayfasında mod editörü geliştirildiği açıklandı. Sadece PC’ye gelecek olan editör sayesinde kullanıcılar mevcut görevler üzerinde değişiklikler yapabilecek veya tamamen yeni içerik oluşturabilecekler. Aslında mod geliştiriciler tarafından yayınlanan birçok mod ve yeni görev var. Fakat resmi mod editörü işleri daha da kolaylaştıracak. The Witcher 3‘ün mod editörü gelecek sene içinde yayınlanacak.

Mod desteği oyunların uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Mesela buna örnek olarak Skyrim’i verebiliriz. Çıkmasının üzerinden 12 geçti, ancak oyun çeşitli modlarla güncel tutuluyor ve halen oynanıyor. Hatta Skyrim için yapılan modlardan bazıları tek başına oyun haline geldi. Herkesin çok iyi bildiği Counter-Strike, Half-Life moduydu. Aslında CD Projekt hazırladığı mod editörüyle The Witcher 3’ün daha uzun ömürlü olmasını da amaçlıyor diyebiliriz.

the witcher 3

CD Projekt’in CEO’su Adam Kicinski’nin açıklamalarına göre Cyberpunk 2077: Phantom Liberty ekibinden birçok geliştirici Project Polaris’e geçiş yaptı. Project Polaris yeni Witcher oyunu oluyor.

Polaris’e dahil olmayan geliştiricilerin bir kısmı Orion (Cyberpunk 2077’nin devamı) ilgilenirken, bir kısmı da Hadar isimli yeni bir RPG projesinin ekibine katıldı. Bu arada ufak bir ekip ise Phantom Liberty’ye destek vermeye devam ediyor. Adam Kicinski şirkette bazı çalışanlarla yollarını ayırdıklarını da belirtti. İşten çıkarmalar 2024’ün ilk çeyreğinin sonuna kadar kademeli olarak gerçekleşecek.

Sirius kod isimli spin-off Witcher oyunu var. Bir süre önce Sirius‘un yeniden geliştirilmeye başlandığı açıklanmıştı. Fakat bu taze başlangıç 29 kişinin işinin son verilmesine de neden oldu. CD Projekt Red’in sözcüsü Kotaku’ya yaptığı açıklamada, “Project Sirius değiştiği için geliştirici ekibin yapısı da değişti. Özellikle de The Molasses Flood tarafında. Amerika’dan 21, Polonya’dan 8 kişiyle yollarımızı ayırmak zorunda kaldık” dedi.

Instagram gönderilerini ve Reelslarını Yakın Arkadaşlarla sınırlayabileceksiniz