Epic Games, CD Projekt Red’e yardım ediyor

123 14

CD Projekt Red projelerinde Unreal Engine 5 kullanacağını duyurmuştu. Bu durumun geliştirme sürecini düşünülüyordu. Fakat şirketin yetkili isimlerinden biri yüreklere su serpen açıklamalar yaptı.

TheNeonArcade isimli YouTube kanalı, CD Projekt Red‘in üst düzey isimlerinden biri olan Pawel Sasko ile röportaj gerçekleştirdi. Sasko, Unreal Engine 5 ve oyun geliştirme süreciyle ilgili merak edilenleri yanıtladı. Epic Games’in UE5’e geçişte kendilerine yardım ettiğini belirtti. Sasko, “UE5’te yapılması gereken çok iş var. Ekibimiz projelerdeki bazı şeyleri Red Engine’a göre uyarlamıştı. Ancak oyunları istediğimiz şekilde yapmak için kat etmemiz gereken yol var” dedi.

Pawel Sasko UE5 ile çalışmanın avantajlı olduğunu söylerken, Epic Games’in kendilerine her konuda yardım ettiğini ve iş birliği yaptıklarını da ifade etti. Sasko yeni oyun projeleri hakkında ise konuşmadı.

CD Projekt Red

Polonyalı şirketin CEO’su Adam Kicinski’nin açıklamalarına göre Cyberpunk 2077: Phantom Liberty ekibinden birçok geliştirici Project Polaris’e geçiş yaptı. Project Polaris yeni Witcher oyunu oluyor.

Polaris’e dahil olmayan geliştiricilerin bir kısmı Orion (Cyberpunk 2077’nin devamı) ilgilenirken, bir kısmı da Hadar isimli yeni bir RPG projesinin ekibine katıldı. Bu arada ufak bir ekip ise Phantom Liberty’ye destek vermeye devam ediyor. Adam Kicinski şirkette bazı çalışanlarla yollarını ayırdıklarını da belirtti. İşten çıkarmalar 2024’ün ilk çeyreğinin sonuna kadar kademeli olarak gerçekleşecek.

Sirius kod isimli spin-off Witcher oyunu var. Bir süre önce Sirius‘un yeniden geliştirilmeye başlandığı açıklanmıştı. Fakat bu taze başlangıç 29 kişinin işinin son verilmesine de neden oldu. CD Projekt Red’in sözcüsü Kotaku’ya yaptığı açıklamada, “Project Sirius değiştiği için geliştirici ekibin yapısı da değişti. Özellikle de The Molasses Flood tarafında. Amerika’dan 21, Polonya’dan 8 kişiyle yollarımızı ayırmak zorunda kaldık” dedi.

M3 işlemcili Mac mini için beklemek gerekecek