Realme GT5 piyasaya sürüldü

Realme GT5

Etkileyici teknik özellikleriyle piyasadaki en güçlü telefonlardan biri olmaya aday olan Realme GT5, Çin’de düzenlenen etkinlikle resmen tanıtıldı.

Çinli telefon üreticisi Realme son dönemde akıllı telefon pazarında istediği kadar etkili olamıyor belki ama zaman zaman dikkat çekici telefonlar piyasaya sürmeye devam ediyor. Bunun son örneği de bu hafta karşımıza çıktı. Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündeme taşınan Realme GT5, bu hafta Realme tarafından resmi olarak tanıtıldı.

Realme’nin yeni akıllı telefonu etkileyici teknik özellikleriyle piyasadaki en güçlü akıllı telefonlardan biri olmaya aday. Zira telefonda 24 GB RAM ve 240 W hızlı şarj özelliği gibi şu anda benzerine pek rastlamadığımız özellikler yer alıyor.

Realme GT5 3

Realme GT5, iki farklı versiyonla geliyor. Bunlardan biri 150 W, diğeri ise 240 W şarj hızına sahip. 150 W’lık versiyonda RAM ve depolama alanı seçenekekleri 240 W’lık versiyondan daha düşük. Bu versiyonda 12 ya da 16 GB RAM ve 256 ya da 512 GB dahili depolama alanı bulunuyor. 240 W’lık versiyon ise sadece 24 GB RAM seçeneğiyle satışa sunuluyor. 1 TB dahili depolama alanına sahip bu versiyonun fiyatı 480 dolar.

250 W şarj hızına sahip telefon, bu hızlı şarj teknolojisine yer açabilmek için daha düşük bir batarya kapasitesine sahip. Bu versiyonun batarya kapasitesi 4600 mAh. 150 W’lık versiyonun bataryası ise 5240 mAh. Her iki model de Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. Telefon, 6.74 inçlik AMOLED bir ekranla geliyor. Bu ekranın yenileme hızı 144 Hz ki bu da şu anki amiral gemisi akıllı telefonların standardının (120 Hz) üstünde.

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza üçlü bir arka kamera sistemi çıkıyor. Bu üçlü arka kameranın ana lensi 50 megapiksellik Sony IMX890. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 2 megapiksellik makro kamera eşlik ediyor. Selfie kamerası ise 16 megapiksel.

Realme GT5

ASUS telefon işinden çıkabilir