Yeni bir EA Sports FC oyunu daha geliyor

EA Sports FC

Kısa süre önce oyunseverlerle buluşan EA Sports FC’ye çok yakında yeni bir FC oyunu daha katılacak. Mobile özel bu taktik oyunu 2024’ün başında çıkacak.

FIFA organizasyonu ile yıllardır sürdürdüğü kârlı ortaklığı geçtiğimiz yıl sonlandıran EA Sports, bu yıl yeni bir FIFA oyunu çıkarmadı. Onun yerine EA Sports FC adını taşıyan yeni bir seri başlattı. Adı dışında aslında FIFA 24 olacak oyundan hiçbir farkı olmayan bu yeni oyun, kısa süre önce oyunseverlerle buluştu. FC adı altında pazarladığı bu yeni seriyi FC 24 ile başlatan EA Sports, çok yakında bu seriye yeni bir oyun daha ekleyecek. Ancak bu kez yeni oyun mobil tarafında gelecek.

Şirket, EA Sports FC Tactical adını taşıyan yeni mobil oyununu resmen duyurdu. Adındaki “Tactical” ifadesinden de anlaşılacağı üzere bu mobil FC oyunu bir taktik/strateji oyunu olacak. Oyuncular sırayla stratejik hamleler yaparak rakiplerini alt etmeye çalışacak.

EA Sports FC mobil

EA Sports tarafından yayınlanan basın bülteninde yer alan bilgilere göre EA Sports FC Tactical, oyun içi stratejilere ve çeşitli güçlerin doğru zamanda kullanılmasına öncelik verecek, gerçek anlamıyla bir strateji oyunu olacak. Maçlar sim modunda takip edilecek. Oyuncular sırayla defans, hücum ve yetenek hamleleri yaparak rakiplerine karşı üstünlük sağlamaya çalışacak. EA Sports, oyunda 10 ligden 5 binden fazla futbolcu yer alacağını söylüyor. Öte yanda oyunda farklı modların olacağına dikkat çekiliyor. İsterseniz arkadaşlarınızla online hazırlık maçları yapabileceğiniz gibi çekişmeli liglere de katılabileceksiniz.

Hem Android’e hem de iOS’a gelecek olan EA Sports FC Tactical’ın önümüzdeki yılın başında çıkacağı duyuruldu. Ancak şimdilik net bir çıkış tarihi verilmedi.

Honor Magic Vs2 resmen tanıtıldı