EA Sports FC’nin oyuncu yüzleri olay oldu

EA Sports FC

EA Sports FC’nin kapak görselindeki oyuncu yüzleriyle dalga geçilmesi üzerine EA Sports konuyla ilgili bir açıklama yayınlamak zorunda kaldı.

EA Sports, bu yıldan itibaren FIFA serisinin yerini alacak olan yeni oyun serisi EA Sports FC’yi geçtiğimiz günlerde tanıttı. Hem oyundan ilk fragmanları yayınlayan hem de oyun içi modlara dair ilk detayları paylaşan EA, böylece merakla beklenen oyunu ilk kez sergilemiş oldu. Ancak bu tanıtımın oyunseverlerden aldığı tepkiler tam olarak EA’in istediği gibi olmadı. Çünkü ilk fragmanların ve kapak görselinin yayınlanmasının ardından pek çok kişi futbolcuların oyundaki yüzlerinin tuhaf görünmesinden şikayet etmeye başladı. Hatta kapak görselindeki futbolcuların yüzlerini Sims karakterlerine benzetenler bile oldu. Bu tepkiler öylesine büyüdü ki EA Sports konuyla ilgili bir açıklama yapma ihtiyacı duydu.

EA Sports, bugün konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak, oyun içindeki yüzlerin oyuncuların FIFA oyunlarından beklediği standarda uygun olacağını vurguladı. EA Sports, açık açık belirtmemiş olsa da kapak görselinin oyun içi yüzleri doğru yansıtmadığı mesajı aslında net bir şekilde verilmiş oldu.

ea sports fc 1

EA Sports FC, DICE’ın Frostbite oyun motorunu kullanıyor. Bildiğiniz Frostbite oyun motoru, EA’in büyük yapımlarının neredeyse tamamında kullanılan oyun motoru. Bu yüzden EA Sports FC’nin bu konuda bir sorun yaşaması beklenmiyordu. Ancak yayınlanan kapak görselindeki yüzler endişe yarattı. Neyse ki EA Sports’un bugünkü açıklaması bu endişeleri biraz olsun bastıracak gibi görünüyor. Fakat eğer oyun çıktığında da benzer bir tabloyla karşılaşılırsa EA Sports’un başı epey ağrıyabilir.

Honor Magic V2 tanıtıldı: Bugüne kadarki en ince katlanabilir telefon