Qualcomm 1200 kişiyi işten çıkarıyor

Qualcomm

Snapdragon yonga setlerinin arkasındaki şirket olan Qualcomm, önümüzdeki günlerde 1200 kişiyi işten çıkararak kayda değer ölçüde küçülecek.

Bildiğiniz gibi şu anda mobil yonga seti pazarını temel olarak üç şirket domine ediyor. Apple, iPhonelarda kendi yonga setlerini kullanırken, Android tarafında ise Qualcomm ve MediaTek’in yonga setleri karşımıza çıkıyor. MediaTek daha çok bütçe dostu ve orta segment telefonların tercihi olurken, Qualcomm’un Snapdragon yonga setleri en iyi Android telefonların tercih ettiği yonga setleri oluyor. Ancak Snapdragon sadece en üst segmente hitap etmiyor. Orta segmentte de pek çok telefon Snapdragon yonga setlerinden güç alıyor.

Akıllı telefon pazarında böylesine önemli bir konumda olduğu için Qualcomm’un oldukça güçlü bir pozisyon olduğu düşünülebilir. Ancak bu hafta gelen haberler tam aksi yönde bir tablo çiziyor. Görünen o ki şirket için işler o kadar da iyi gitmiyor. Çünkü şirket önümüzdeki günlerde 1258 kişiyi işten çıkararak kayda değer ölçüde küçülmeye hazırlanıyor.

 

Snapdragon 898 kullanacak ilk telefon

Qualcomm şu anda yaklaşık 51 bin çalışana sahip. Şirketin bunların 1258’i işten çıkaracak olması, iş gücünün yüzde 2.5 küçüleceği anlamına geliyor ki bu da oldukça büyük bir düşüş. Şirket bu işten çıkarma kararının sebebi olarak düşen gelirleri gösteriyor. Son çeyrekte çip satışlarında istediği rakamlara ulaşamayan şirket, daha ciddi finansal sorunlarla karşı karşıya kalmamak için maliyetleri kısıyor. Bu kemer sıkma politikalarından ilk etkilenenler ise her zaman olduğu gibi çalışanlar oluyor.

Honor Magic Vs2 resmen tanıtıldı