EA Sports FC, FIFA’yı mumla aratıyor

EA Sports FC

Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan EA Sports FC’ün satış rakamları, FIFA 23’ün çok gerisinde seyrediyor. İsim değişikliği EA’ye pahalıya mâl olabilir.

Oyun dünyasının en başarılı serilerinden olan FIFA serisi, bu yıl çehre değiştirdi. Serinin isim haklarını yenilemek için FIFA kurumu ile anlaşamayan EA Sports, çareyi serinin adını değiştirmekte buldu. Böylece FIFA serisinde bir devir kapandı ve bu yıl yeni bir FIFA oyunu çıkmadı. EA Sports’un yeni futbol oyunu FIFA 24 yerine EA Sports FC olarak satışa sunuldu. Ancak gelen ilk bilgilere bakılırsa bu değişiklik EA’a pahalıya mal olabilir.

29 Eylül’de dünya genelinde satışa sunulan oyun özellikle önsipariş aşamasında oldukça iyi bir satış performansı sergilemiş olsa da günler geçtikçe satışlar düşmeye başladı. Bugün paylaşılan veriler, EA Sports FC satışlarının FIFA 23’ün çok altında seyrettiğini gösteriyor. Fiziki medya satışları göz önüne alınarak derlenen verilere göre yeni oyunun satışları, FIFA 23’ün aynı periyottaki satışlarının yüzde 30 altında kalmış durumda.

ea sports fc 1

EA Sports FC 24’ün satışlarında yaşanan bu hızlı düşüşü haberleştiren Christopher Dring, EA Sports’un isim değişikliğinden dolayı zaten bir düşüş beklediğini, fakat yüzde 30’luk bu düşüşün EA’in beklentilerinin çok üstünde olduğunu söylüyor.

FIFA isminin artık kullanılmıyor olması yeni oyunun satışlarının düşmesini en büyük etkeni olarak görülüyor. Ancak bu düşüşün tek faili isim değişikliği olmayabilir. Çünkü isim değişse de seride çok bir şeyin değişmemiş olması da bu satış rakamlarına etki etmiş olabilir. Bildiğiniz gibi FIFA serisi yıllardır kayda değer bir değişiklik yapmanın aynı oyunu yenileyip yenileyip oyunculara sunmakla eleştiriliyor. EA Sports FC’de bu durumun en azından biraz değişeceği umuluyordu. Neticede bu seri için yeni bir dönemin başlangıcıydı. Ancak öyle olmadı. İsim değişse de diğer pek çok şey aynı kaldı. Bu da oyuncuların neredeyse tüm platformlarda EA Sports FC’yi kötü yorumlara ve puanlara boğmasına sebep oldu. Bu kötü puanların da oyunseverleri oyunu almaktan caydırmış olabileceği düşünülüyor.

Samsung Galaxy S24’ün yeni görselleri sızdırıldı