Xiaomi 13 Ultra global çıkış tarihi epey yaklaştı

Lei Jun

Çinli teknoloji devi Xiaomi tarafından geçtiğimiz haftalarda Çin’de tanıtılan Xiaomi 13 Ultra modeli, yakın zamanda global pazarlara çıkacak.

Xiaomi 13 Ultra global çıkış tarihi epey yaklaştı. Çin’deki etkileyici lansmanının hemen ardından, Xiaomi tutkunları dünya genelinde, Xiaomi 13 Ultra’nın merakla beklenen çıkışını dört gözle bekliyorlar. Bu beklenen akıllı telefon, olağanüstü özellikler taşıyan kamera sistemine sahip olduğu için özellikle büyük bir ilgi uyandırıyor. Bu heyecanla beklenen akıllı telefonun küresel yolculuğu, Hong Kong’daki resmi lansmanla resmen başladı.

Xiaomi 13

Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi’nin Hong Kong web sitesinde Siyah ve Zeytin Yeşili renk seçenekleriyle karşımıza çıktı. Telefon, 12GB RAM ve 512GB depolama kapasitesine sahip tek bir konfigürasyonla satışa sunuldu ve fiyatı HKD 8,999 (yaklaşık 1147 ABD doları) olarak belirlendi.

8 Haziran’dan 12 Haziran’a kadar açık olan Xiaomi 13 Ultra ön siparişleri, müşterilere cihazlarını önceden rezerve etme fırsatı sunuyor. Bu ön sipariş sürecinin ardından, akıllı telefon 13 Haziran’dan itibaren resmi olarak Hong Kong’da satışa sunulacak.

Xiaomi 13 Pro Avrupa'ya geliyor

Xiaomi 13 Ultra global çıkış tarihi epey yaklaştı

Yeni bir ürün tanıtımına ek olarak, Xiaomi ayrıca Xiaomi Band 8‘i Hong Kong pazarına sundu ve büyük ihtimalle Xiaomi 13 Ultra ile birlikte satışa çıkacak.

Xiaomi 13 Ultra, 120Hz yenileme hızına sahip, 1440p çözünürlükte ve yüksek parlaklık seviyeleri sunan geniş 6.73 inçlik QHD+ AMOLED ekranıyla dikkat çekiyor, böylece kullanıcılara görsel açıdan tatmin edici bir deneyim sunuyor.

Telefon, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciden güç alıyor ve 16GB LPDDR5 RAM ile 1TB UFS 4.0 dahili depolama alanına sahip. Bu donanım bileşenleri, sorunsuz çoklu görev yetenekleri ve çeşitli medya ve dosyaların depolanması için bolca alan sağlıyor.

Lei Jun

Xiaomi 13 Ultra, Leica Vario-Summicron lens ve 1 inç 50MP Sony IMX989 ana kamera sensörü gibi etkileyici bir kamera kurulumuna sahip. F/1.9 ile f/4.0 arasında değişen diyafram açıklığı, çok yönlü ve detaylı fotoğrafçılık olanağı sunar. Ek olarak, 122 derecelik geniş görüş alanına sahip 50MP Sony IMX858 f/1.8 ultra geniş sensör ve iki adet 50MP Sony IMX858 telefoto lens bulunmaktadır. Selfie çekimleri ve video görüşmeleri için 32MP ön kamera mevcut. Xiaomi 13 Ultra global çıkış tarihi epey yaklaştı.

ChatGPT’nin iOS uygulaması artık daha yetenekli