Xiaomi 13 Ultra’nın çıkış tarihi netlik kazandı

Xiaomi 13 Ultra

Son günlerde çeşitli sızıntılara konu olan Xiaomi 13 Ultra’nın resmi olarak tanıtılacağı tarih sonunda netlik kazandı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Bir yandan şemsiyesi altında yer alan Redmi markasını taşıyan telefonlarına yenilerini ekleyen şirket, bir yandan da yeni amiral gemisi akıllı telefonunun çıkışına hazırlanıyor. Hatırlarsanız, heyecanla beklenen Xiaomi 13 Ultra’nın bu ay bitmeden resmi olarak tanıtılacağı kısa süre önce gelen bilgiler sayesinde kesinleşmişti.

Xiaomi henüz bu tanıtım etkinliği için resmi bir tarih paylaşmamış olsa da geçtiğimiz günlerde sızdırılan bilgiler, telefonun 17 Nisan’da tanıtılabileceğini göstermişti. Bugün gelen yeni bilgilerle birlikte telefonun tanıtım tarihi büyük ölçüde kesinleşti. Daha önce sızdırılan 17 Nisan tarihinin sadece bir günle yanıldığı anlaşılıyor. Çünkü gelen son bilgiler, telefonun 18 Nisan’da tanıtılacağını gösteriyor.

Xiaomi 13 Ultra 2

Çin’in kayda değer telefon satıcılarından birinin internet sitesinde yer alan ilan, Xiaomi 13 Ultra’nın 18 Nisan’da Çin’de düzenlenecek etkinlikte resmi olarak tanıtılacağını gösteriyor.

Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacak olan 13 Ultra’nın hem Leica tarafından tasarlanan üçlü arka kamerasıyla hem de performansıyla epey iddialı olacağı tahmin ediliyor. Çünkü daha düşük özelliklere sahip olan Xiaomi 13 Pro bile piyasadaki en iyi telefonlar arasında yer alıyor. Öte yandan daha önce 3C veri tabanında ortaya çıkan bilgiler, Xiaomi 13 Ultra’nın şarj hızının 90 W olacağını göstermişti.

ChatGPT yasaklandı; VPN kullanımı tavan yaptı