Xiaomi 13 Ultra kamerası, ünlü otoritenin beklentilerini karşılamadı

Xiaomi 13 Ultra 2

Tüm tanıtım stratejisini kamera kurulumu üzerine konumlandıran Xiaomi 13 Ultra, bugüne kadar stratejisinin ekmeğini yemişti ancak son gelişme bu duruma bir son verebilir.

Xiaomi 13 Ultra kamerası, ünlü otoritenin beklentilerini karşılamadı. Xiaomi 13 Ultra, bu yıl Çin’de piyasaya sürüldü ve kısa bir süre önce Hong Kong başta olmak üzere küresel pazarlara adım attı. Reklam materyalleri ve telefon incelemeleri, Xiaomi 13 Ultra’nın olağanüstü kameralara sahip olduğunu vurgular. Genellikle bu doğru olsa da, yeni bir bilgiye göre, 13 Ultra DXOMARK’ın en iyi kamera telefonu olmak için yeterli puanı alamadı. Hatta ilk 10’a bile giremedi.

Xiaomi 13 Ultra

Xiaomi 13 Ultra, DXOMARK listesinde 14. sırada yer alıyor ve iPhone 14 Pro ile Pixel 7 Pro‘nun gerisinde kalmış durumda. Bu çok yönlü kamera sistemi, kullanıcıları ve eleştirmenleri büyülemeyi başardı. Kendi deneyimlerimiz sonucunda cihazın kameralarını test ettik ve etkilenme derecemiz benzer oldu. Hatta bu cihazın, RICOH GR serisi gibi daha küçük kameralarla başa baş rekabet edebildiğini bile belirttik. Bu duygular, dünya çapındaki teknoloji yayıncıları tarafından da paylaşıldı. Ancak, DXOMARK’ın bu durumdan aynı derecede etkilenmediği anlaşılıyor.

xiaomi 13 ultra

Xiaomi 13 Ultra kamerası, ünlü otoritenin beklentilerini karşılamadı

Xiaomi 13 Ultra, mobil görüntüleme alanında zirve olarak Xiaomi tarafından sunulmuş olmasına rağmen, DXOMARK listesinde beklentileri karşılayamıyor. Genel puanı 140 olan cihaz, 14. sırada bulunuyor. Bu durum, cihazın Pixel 7, Galaxy S23 Ultra ve Vivo X90 Pro Plus ile eşit puan almasını sağlıyor. Ancak bu durum, Google Pixel 7 Pro (6. sıra), Huawei P60 Pro (1. sıra), Apple’ın iPhone 14 Pro ve Pro Max‘i (8. sıra) ve hatta geçen yılın iPhone 13 Pro ve Pro Max’i (11. sıra) gibi üst düzey rakiplerinin gerisinde kalmasına yol açıyor.

xiaomi 13 pro

Şaşırtıcı olan bir diğer nokta, Xiaomi 13 Ultra‘nın iki yıl önceki Mi 11 Ultra modelinden bile daha düşük bir sıralamada yer almasıdır. Hatırlatmak gerekir ki, Xiaomi 13 Ultra etkileyici bir kamera kurulumuna sahip ve bu kurulum dört adet 50 MP lens içeriyor. Ana kamera, Sony IMX989 sensörünü kullanırken, ultra geniş açılı ve iki adet telefoto kamera üç adet IMX858 sensöründen yararlanıyor. Xiaomi 13 Ultra kamerası, ünlü otoritenin beklentilerini karşılamadı.

Ünlü oyuncu Blizzard’a isyan etti! Diablo 4’ün Mac’e çıkmasını istiyor