Xiaomi 15 Ultra Kamerasıyla İddialı Geliyor

Xiaomi 15 Ultra

Ekim ayında çıkacak Xiaomi 15 ve 15 Pro’nun daha üst modeli olacak Xiaomi 15 Ultra, özellikle kamerasıyla epey iddialı olacak gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi Qualcomm, merakla beklenen yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 4’ü ekim ayında çıkaracak. Bu yonga setini kullanan ilk akıllı telefonlar ise Xiaomi 15 ve 15 Pro olacak. Bu yönleriyle epey dikkat çeken bu iki telefon, son günlerde pek çok sızıntıya konu oldu. Her ne kadar bu sızıntılarda kendisine yer bulamamış olsa da aslında Xiaomi 15 serisinde bir model daha bulunuyor: Xiaomi 15 Ultra.

Geçtiğimiz günlerde gelen bir sızıntı sayesinde ilk detaylarını öğrenme şansı yakaladığımız Xiaomi 15 Ultra, dün önemli bir sızıntıya daha konu oldu. Bu kez de telefonun kamera özellikleri hakkında yeni detaylar sızdırıldı. Görünen o ki Xiaomi 15 serisinin Ultra modeli kamerasıyla epey iddialı olacak.

Xiaomi 15 2

Akıllı telefon dünyasıyla ilgili sızıntılarıyla tanınan Ice Universe hesabının paylaştığı bilgilere göre Xiaomi 15 Ultra’da 200 megapiksellik bir telefoto kamera olacak. Muhtemelen periskop telefoto kamera olacak bu 200 megapiksellik kamerada 4x optik zoom özelliği bunulacağı söyleniyor.

Hatırlarsanız Xiaomi 14 Ultra’da hem 50 megapiksellik bir telefoto kamera, hem de 50 megapiksellik bir periskop kamera bulunuyordu. Görünen o ki bunların yerini çok daha gelişmiş 200 megapiksellik bir sensör alacak.

Geçtiğimiz günlerde Smart Pikachu adlı hesap tarafından sızdırılan bilgilere göre Xiaomi 15 Ultra, 2K çözünürlükte çift katmanlı OLED bir ekrana sahip olacak. Apple’ın da yeni iPadlerinde kullandığı ve Tandem OLED olarak adlandırdığı bu yeni teknoloji, tek katmanlı OLED panellere kıyasla daha iyi parlaklık ve daha gelişmiş HDR performansı sunuyor.

Öte yandan yine aynı sızıntıya göre telefonda Snapdragon 8 Gen 4 yonga setine 24 GB RAM eşlik edecek. Telefonun bataryası ise 6000 mAh olacak. Batarya kapasitesindeki bu artış yüzünden telefonun öncülünden daha kalın ve daha ağır olabileceği söyleniyor. Yine de eğer bu bilgiler doğruysa Xiaomi 15 Ultra, 2025’in ilk yarısının en etkileyici telefonlarından biri olacaktır.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek