ChatGPT’nin iOS uygulaması artık daha yetenekli

OpenAI, ChatGPT için devrimsel bir özellik sunuyor

OpenAI kısa süre önce ChatGPT’nin resmi iOS uygulamasını yayınladı. En başta Amerika’da çıkan uygulama daha sonra Türkiye dahil olmak üzere farklı ülkelerde kullanıcıların beğenisine sunuldu. OpenAI, uygulama için güncelleme yayınladı. İşte detaylar…

Güncellemeyle birlikte ChatGPT uygulaması Siri ve kestirmeler ile entegrasyona kavuştu. Ayrıca bu yeni yazılım paketi uygulamayı iPad’ler için optimize ederken, tam ekran çalışmasını da sağlıyor. Kullanıcılar Kestirmeler uygulamasına girdiği zaman karşılarına ChatGPT’le ilgili eylemler çıkıyor. Bu eylemleri kestirme olarak kaydedip, kullanabiliyorlar. Söz konusu işlemleri Siri’den de isteyerek yapabiliyorlar.

Sürükle bırak özelliği ChatGPT uygulamasında da kullanılabiliyor. ChatGPT’nin verdiği bir yanıt, sürükle bırak ile uygulamadan başka bir uygulamaya taşınabilir.

chatgpt

GPT-5 eğitilmiyor

Open AI CEO’su Sam Altman geçtiğimiz günlerde Hindistanlı Economic Times evsahipliği yaptığı bir etkinliğe konuk oldu. Altman yaptığı açıklamada, “GPT-5’i eğitmiyoruz ve bir süre daha bir şey yapmayacağız. Yeni fikirler var, bunları düşünüyoruz ve yoluna koymamız bazı işlerimiz var. Böyle söyleyince basit gibi görünüyor, ancak bir modeli eğitmek zorlu süreçten geçiyor. Şu anki durumda eğitime başlamaya yakın bile değiliz. GPT-4’ün eğitimi ve diğer tüm süreçleri bittiğinde, kullanmaya hazır hale getirmemiz 6 ayımızı almıştı” dedi.

Daha önce gündeme gelen iddialarda, GPT-5’in eğitim aşamasında olduğu belirtilmişti. Hatta OpenAI’da bazı yöneticilerin ve çalışanların, GPT-5’in AGI düzeyine ulaşabileceğine inandığı ileri sürülmüştü. AGI, Artificial General Intelligence anlamına geliyor. Türkçe olarak Yapay Genel Zeka diyebiliriz. AGI, insan seviyesinde veya yakın yapay zeka oluyor. Birçok isim, AGI’nin tehlikeli olabileceğini belirtiyor. Bu yüzden de belirli bir süre çalışmaların durdurulması gerektiğini savunuyorlar.

Mortal Kombat 1’den ilk oynanış videosu geldi