Xiaomi 14’nin Global Lansmanı İçin Tarih Verildi

Xiaomi 14

Xiaomi’nin geçtiğimiz yılın sonunda piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xiaomi 14’ün global lansmanı için tarih verildi.

Bildiğiniz gibi Xiaomi, heyecanla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonları Xiaomi 14 ve 14 Pro’yu kasım ayında satışa çıkardı. İlk olarak Xiaomi’nin kendi memleketinde, yani Çin’de satışa sunulan telefonlar, kullanıcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Çin’deki satışlarıyla Xiaomi’nin yüzünü güldüren Xiaomi 14 serisi, çok yakında global pazara da sunulacak. Xiaomi, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yaparak Xiaomi 14 sersinin global lansmanının 25 Şubat’ta gerçekleşeceğini duyurdu.

25 Şubat’ta global lansmanı gerçekleşecek olan telefon, bir sonraki gün Barselona’da başlayacak olan Mobile World Congress 2024’te Avrupa pazarına giriş yapacak. Öte yandan global lansmanını yaparken telefonun bir süredir gündemde olan Ultra versiyonunun da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Xiaomi 14

Xiaomi 14 ve 14 Pro, Qualcomm’un yeni nesil Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanan ilk telefonlar olmalarıyla dikkat çekiyor. Öte yandan her iki telefon da Xiaomi’nin yeni Android tabanlı işletim sistemi HyperOS’u kullanan ilk telefonlar (Huawei, vivo, Qoneplus’a karşı) olma özelliğini de taşıyor. 6.36 inçlik OLED bir ekrana sahip olan telefonun arka yüzünde 50 megapiksellik üç lens bulunuyor. Telefon ayrıca 90 W hızlı şarj özelliği de sunuyor. Pro modeli ise 120 W şarj hızı ve daha büyük ekran gibi daha gelişmiş özellikler sunuyor.

Meta’dan Dikkat Çekici Yükseliş; Şirketin Hisseleri Rekor Kırdı