Xiaomi 14 Ultra Performans Testinde Görüldü

Xiaomi 14

Çok yakında piyasaya sürülmesi beklenen Xiaomi 14 Ultra, Geekbench performans testinde görüldü; Telefonun özellikleri netlik kazandı.

Bildiğiniz gibi Xiaomi, heyecanla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonları Xiaomi 14 ve 14 Pro’yu kasım ayında satışa çıkardı. İlk olarak Xiaomi’nin kendi memleketinde, yani Çin’de satışa sunulan telefonlar, kullanıcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Çin’deki satışlarıyla Xiaomi’nin yüzünü güldüren Xiaomi 14 serisi, çok yakında global lansmanını da gerçekleştirecek. Ancak bu kez bu iki telefona bir de Ultra modeli eşlik edecek. Son günlerde çeşitli sızıntı ve söylentilerle karşımıza çıkan Xiaomi 14 Ultra’nın şubat ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

26-29 Şubat arasında gerçekleşecek Mobile World Congress 2024 kapsamında tanıtılması beklenen Xiaomi 14 Ultra için bekleyiş sürerken, telefon bu kez de Geekbench performans testinde görüldü. Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler sayesinde telefonun özellikleri hakkında yeni detaylar da ortaya çıktı.

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacak. Telefonun Geekbench testine sokulan versiyonu 16 GB RAM’e sahip. Ancak telefonun daha düşük RAM kapasitesine sahip versiyonları da satışa sunulabilir. Telefonun 16 GB RAM’e sahip versiyonu Geekbench’in tek çekirdekli testinden 9317 puan, çok çekirdekli testinden ise 26.532 puan aldı.

Telefonun 6.67 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olması bekleniyor. Bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz olacak. Xiaomi 14 serisinin diğer üyeleri gibi Ultra modeli de Leica imzalı lensler kullanacak. Telefon hakkında hala merak konusu olan en büyük soru, telefonun global pazara sunulup sunulmayacağı. Çünkü Xiaomi’nin Ultra modelini Çin’e özel yapması da gündemde.

xiaomi-14-ultra

Samsung Galaxy S24 Satışları Başlıyor