Ünlü bilim insanının koronavirüs tahmini büyük korku yarattı: Aşılar hiçbir işe yaramayabilir!

Koronavirüs çocuklarda felç

DSÖ’nün önde gelen ünlü bilim insanının koronavirüs tahmini büyük endişe yarattı. Özellikle de aşı ile ilgili yorumları oldukça ilginçti. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

SARS gibi ölümcül bir virüsle savaşan ünlü bilim insanının koronavirüs tahmini herkesin endişelenmesine neden oldu. Profesör David Heymann, virüsle etkili mücadelenin doğru yapılmadığını ifade ediyor. Ona göre herkes aşıya bel bağladı ve bu durum çok daha tehlikeli bir durumun oluşmasına neden oluyor. Özellikle de Rusya tarafından yapılan aşı çalışmaları, büyük memnuniyetle karşılanmıştı.

Koronavirüs çok daha fazla güçlenebilir

Profesör David Heymann, “Bu virüsler stabil değildir ve şiddeti azalabilir, artabilir veya daha bulaşıcı hale gelecek şekilde mutasyona uğrayabilir. Söylemek çok zor.” ifadelerine yer verdi. Ona göre virüsü yenmenin çok daha etkili yolları bulunuyor.

Ünlü bilim insanının koronavirüs tahmini

Sözlerinin devamında ise, “Bir aşıya ruhsat verilmesi sürecin bittiği anlamına gelmez. Bu sadece başlangıçtır. Bağışıklığın ne kadar sürdüğünü bilemeyeceğiz, sadece 6 ay olabilir” dedi. Tüm bunlara ek olarak, “Kısa vadede etkili olup olmayacağını bile bilmiyoruz ya da ne zaman hazır olacağını bilmiyoruz. Çoğu kişi gelecek yıl ortasında geleceğini düşünüyor.” diyerek gerçekle bağın kopmaması gerektiğine de vurgu yaptı.

Koronavirüs salgını ile birlikte 20 milyondan fazla insan enfekte oldu. Bu durum, çok daha korkunç sonuçların ortaya çıkmasına neden oluyor. Sizce salgınla ilgili yapılan bu yorumlar doğru mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.