Teknoloji girişimleri büyük artış gösterecek: Bakan açıklama yaptı!

Teknoloji girişimleri

Türkiye’de son yıllarda kendisini iyice göstermeyi başaran teknoloji girişimleri büyük artış gösteriyor. Bakan tarafında  yapılan açıklama da bu yöndeydi. İşte merak edilen detaylar.

Gün geçtikçe teknoloji girişimleri hakkında çalışmalar artış gösteriyor. Bu artışın en büyük nedeni hiç şüphesiz var olan talebin büyük boyutlara ulaşması. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katma değerli üretimin, inovasyon ve girişimcilik alanındaki her bir adımın çok büyük önemi olduğunu söylüyor. Ona göre, hem şu anda hem de ilerleyen zamanlarda daha fazla yatırım olacak.

Teknoloji alanında yeni yönelimler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Katma değerli üretim, inovasyon ve girişimcilik alanındaki her bir adım, pandemi öncesi döneme göre çok daha fazla etkiye sahip. Dolayısıyla bu günlerin, ülkemizin sürdürülebilir ekonomik kalkınması ve toplumsal refah artışı için tarihi fırsatlar sunduğunu görebiliyoruz. Yol haritamızı, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejimiz belirliyor.” ifadelerine yer verdi.

Teknoloji girişimleri

 

Bakan yaptığı açıklamalarda, “Hedefimiz çok net; Ülkemizi dünyanın sayılı üretim ve teknoloji üslerinden biri yapmak. Herkeste heyecan uyandıran yeni teknolojiler ve ürünler, bu topraklarda doğup tüm dünyaya yine bu topraklardan yayılabilir. İşte milli teknoloji hamlesiyle küresel rekabet gücümüzü artıracak, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı güçlendirecek, katma değerli üretimi geliştirecek ve çığır açıcı kritik teknolojilerde atılım sağlayacağız.” diyerek çok önemli detaylara değindi.

Sanayi-Doktora programıyla yetişmiş insan gücüne de büyük bir ihtiyaç duyulacak. Muhtemelen bununla ilgili yeni tedbirler alınacak ve teşvikler verilecek. Sizce teknoloji ile ilgili yapılan yatırımlar ne yönde değişecek? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.