Omicron varyantının belirtileri açıklandı

Omicron

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan Omicron varyantı hakkında elde edilen bilgiler gün geçtikçe artıyor. İşte detaylar!

Omicron varyantının belirtileri açıklandı. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Güney Afrika’da yeni bir koronavirüs varyantı ortaya çıktı. Güney Afrikalı bir doktor ve bilim insanı olan Angelique Coetzee, yeni varyantı tespit eden ilk kişiydi. Coetzee ilk olarak Omicron varyantına kimlerin yakalandığını gözlemledi. Tecrübeli bilim insanının elde ettiği verilere göre virüs yine aşısız olanları vuruyordu. Hasta olanların çok önemli bir kısmı aşısızlarda oluşurken, Omicron varyantının belirtileri de ortaya çıktı.

Omicron varyantının belirtileri açıklandı

Dilerseniz ilk olarak belirtilerde ne var yerine ne yok diye bir bakalım. Açıklanan detaylara göre tat ve koku kaybı Omicron varyantına yakalanan koronavirüs hastalarında gözükmüyor. Bu hastalarda daha çok kuru öksürüğün yanı sıra yüksek ateş, terleme ve vücutta aşırı derecede ağrı ortaya çıkıyor.

Covid-19 aşısı olmayan kadına karaciğer nakli yapılmadı

Ayrıca Omicron vakalarında hastaneye kaldırılanların yüzde 87’lik bölümünü aşısız hastalar oluşturuyor. Dolayısıyla koronavirüs ne kadar mutasyona uğrarsa uğrasın aşının hala altın değerinde olduğunu istatistikler de destekliyor.

Ayrıca hastaneye yatan kişilerin yaş durumu da oldukça önemli. Buna göre 30’lu yaşına yakın hastaların eskisine oranla hastalığı çok daha ağır geçirdiği ifade ediliyor. Bunların yüzde 65’inin aşısız olduğu, geri kalanının ise tek doz aşı olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla yeni varyanta karşı da elimizdeki en önemli enstrümanlar maske, mesafe ve aşı olarak görünüyor.

Sony oyun dünyasında bomba gibi bir anlaşmaya imza attı