Koronavirüs kısıtlamaları yakında kaldırılabilir: Sadece bir şartla!

Koronavirüs Hindistan mutasyonu

Bütün dünyada 90 milyonu aşan vaka sayıları nedeniyle koronavirüs kısıtlamaları yakında başlamıştı. Şimdi ise yavaş yavaş normale dönmek üzereyiz. Bilim insanları normale dönmek için bir şart koştu.

Koronavirüs kısıtlamaları yakında kaldırılacak açıklamaları büyük umut yarattı. Hepimizin evlere kapandığı şu dönemde, bilim insanları hem aşı hem de diğer çalışmalarda canla başla işlerine devam ediyor. Vaka sayılarında düşüş yaşanması onların çalışmalarıyla yakından bağlantılı.

Prof. Dr. Ateş Kara tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, umut verici ifadelerin yer aldığı görülüyor. Ona göre vaka sayısında yükselme yaşanmaması koşuluyla eski hayata dönüş başlayabilir.

Sağlık Bakanlığı vaka sayıları konusunda endişeli

Bilim insanları ve Sağlık Bakanlığı bazı konularda son derece tedirgin. Özellikle İngiltere’de görülen mutasyon bu tedirginliğin en üst noktaya çıkmış hallerinden birisi. Eğer bu mutasyon bir şekilde Türkiye’de yayılmaya başlarsa, vaka sayılarında çok ciddi artış aşılabilir.

koronavirüs kısıtlamaları

İngiltere’den Türkiye’ye gelen bazı kişilerde bu mutasyonlu virüslerden görülmüştü. Fakat onlar hızlı bir şekilde izolasyona alındığı için herhangi bir sorun çıkmayacağı düşünülüyor. Ancak yolda herhangi birilerine bu virüsü bulaştırmış olma ihtimalleri var. Böyle bir durumda vaka sayısı önemli ölçüde artış gösterecektir.

Bilim kurulu için aşı çalışmaları da son derece önemli. Toplumun ciddi bir bölümünün aşılanması halinde normal hayata dönüş daha hızlı hale gelecektir. Fakat bakanlığın tek ve en önemli şartı vaka sayısının artmaması. Eğer bu sayılarda artış yaşanırsa, kısıtlamalar yeniden yavaş yavaş geri gelecek.

Tüm ülke şu anda vaka sayılarını çok yakından takip ediyor. Sizce kısıtlamalar yavaş yavaş kaldırılmalı mı? Konuyla ilgili düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.