Koronavirüs vaka sayısı ciddi boyutlara ulaştı! DSÖ alarm verdi

Türkiye pandemi konusunda uyarı

Çin’in Wuhan kentinde birdenbire ortaya çıkan koronavirüs, vaka sayısı ile korkutmaya devam ediyor. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Sadece geçtiğimiz haziran ayının sonlarında 10 milyon kişi Koronavirüs vaka sayısı içerisinde yer aldı ve bu rakamlar giderek daha fazla artış gösteriyor. Çin merkezli bu virüs ilk başlarda, Uzak Doğu bölgelerinde aktif hale geçti ve sonrasında tüm dünyaya yayıldı. Avrupa, ilk merkezlerden birisi olmasına rağmen bunu çok hızlı bir şekilde atlatmayı başardı. Şimdi ise merkez Güney Amerika ülkelerine doğru kaydı.

Koronavirüs vakaları Dünya genelinde artıyor

COVID-19’a yakalanan kişi sayısı 20 milyon 130 bin 220’ye ulaştı ve giderek çok daha fazla artış gösteriyor. Bu artışın özellikle de ABD kaynaklı olduğu ifade ediliyor. 12 milyon 971 bin 453’ü virüsü yenip sağlığına geri kavuştu ancak çok önemli bir bölüm bundan uzak.

Koronavirüs vaka sayısı

Tüm bu 20 milyonu aşkın vaka dosyasının  13 milyon 707 bin 355’i vefat ya da iyileşmeye bağlı olarak bir şekilde kapatıldı. Ancak etkileri bir şekilde devam etti. Vakaların kritik olma durumu da büyük önem taşıyor. Bazı vakalar korkunç boyutlarda yüksek olabiliyor. Bazıları ise biraz daha az kritik boyutta.

Vakalardan 6 milyon 358 bin 109 (%99) gibi bir bölümünün kritik seviyede olduğu ifade edildi. 5 milyon 216 bin 283 vakayla ABD burada başı çekiyor ve ölü sayısı azımsanacak boyutta değil. Sizce Koronavirüs vakaları neden ciddi bir artış gösteriyor? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.