Araba camlarında film kullanmak yasak mı? İşte detaylar

Araba camlarında film kullanmak

Araba camlarında film kullanmak, en çok kafa karıştıran problemler arasında yer alıyor. Özellikle de bu camlardaki filmler koyuysa, alınan ceza miktarı değişebiliyor. İşte merak edilen detaylar.

Bazılarının güneşten korunmak için, bazılarının da çeşitli nedenlerle tercih ettiği araba camlarında film kullanmak, kafa karışıklığına devam ediyor. Bu kafa karışıklığının en önemli nedeni ise sürekli yasakların değiştirilmesi. Mesela daha önceden böyle bir konuda yasak olmadığı söylenmişti. Ancak 2016 yılında bu yasak değişti.

Araba camlarına sonradan işlem yapmak suç

Arabalarda kullanılan cam filmi yasak mı, cezası ne kadar, hangi istisnalar var gibi problemler her zaman için kafa karışıklığına neden olabilir. Öncelikle arabalarınızda siyah cam filmler kullanmanız halinde ceza alacağınızı baştan söyleyelim.

Araba camlarında film kullanmak

2017 yılında kalkması beklenen yasak, araç sürücülerini memnun edemedi ve kalkmadı. Bu durum aynı zamanda çok fazla ceza yiyen insanın oluşmasına neden oldu. Yetkililer konuyla ilgili önlemler alsa bile genellikle sınırlı kaldı. Cam filmi taktırmanın cezası 301 ile 427 Türk Lirası  arasında ve bu ceza oranları duruma göre değişebiliyor.

Fabrika çıkışında camlı olarak piyasaya sürülen R43 cam filmli araçlar, ceza kapsamında yer almayacak. Sadece belirli bir bölüm araç cezaya tabi olacak. Yani bu siyah filmleri sonradan takanlar ceza kapsamında yer alacak. Cam filmi ile ilgili istekler, EGM tarafından da tekrar edilince bu konuda yasa çıkarıldı. Sizce siyah cam film takmak yasak olarak kalmalı mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.