Koronavirüs laboratuvar ürünü olabilir mi? İki bilim insanı bunu kanıtlayabilir

Koronavirüs uzun süreli etkisi

Herkesin başına bela olan koronavirüs laboratuvar ürünü olduğu iddiaları giderek güç kazanmaya başladı. Hadi gelin yeni kanıtlara ve diğer detaylara birlikte göz atalım.

İngiliz Profesör Angus Dalgleish ve Norveçli bilim insanı Dr. Birger Sorense tarafından son derece büyük iddialar ortaya atıldı. Normal şartlarda birçok kişi bu virüsün hayvanlardan insanlara bulaştığını düşünüyordu. Ancak yeni yapılan bazı bilimsel araştırmalar aslında durumun çok daha farklı olduğunu gösterdi.

Yapılan çalışmalarda wuhan laboratuvarlarında covid 19 yaratıldığı ifade edildi. Bilim dünyasında eğer herhangi bir iddia ortaya atılıyorsa bunun kanıtlanması gerekiyor. Komplo teorisyenleri genellikle iddiaları kanıtlayamıyor. İki bilim insanı bu iddiaları kanıtlayacak bazı çalışmalar yaptı.

Koronavirüs laboratuvar ürünü olduğu kanıtlanırsa işler çok karışacak

İki bilim insanı tarafından yapılan açıklamalarda virüsün laboratuvar ortamında üretilmiş olma ihtimali neredeyse kesin denildi. Buna göre virüs üzerinde tersine mühendislik yapıldı. Yapılan çalışmalarda virüsün doğal yollarla kazanamayacağı bazı genetik detaylar ortaya çıktı.

koronavirüs laboratuvar ürünü

Wuhan laboratuarında yer alan veriler kasıtlı olarak Çin hükümeti tarafından imha edildi. En azından iddialar bu yönde diyebiliriz. 2 bilim insanının hazırladığı raporda sadece Çin hükümeti ile ilgili bu detaylar yer almıyor. Aynı zamanda bilim insanları susturulup ortadan kaybettiriliyor.

Yeni koronavirüs testi hemen sonuç veriyor

ABD Başkanı Joe Biden gibi isimlerin de bu iddiaları araştırması için bazı kişilere yetki verdiği söyleniyor. Kısacası Çin üzerindeki koronavirüs baskısı giderek artacak. Eğer bu virüsün laboratuvar ürünü olduğu ortaya çıkarsa ülke için çok zor günler başlayacak.