Koronavirüs aşısı hakkında kötü haberler geliyor

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Son zamanlarda koronavirüs aşısı hakkında kötü haberler gelmeye başladı. Özellikle bir bilim kurulu üyesi umutları suya düşürdü.

Her şeyin normalleşmeye başlayacağı düşüncesi hakim olmaya başlarken, Koronavirüs aşısı hakkında kötü haberler yavaş yavaş geliyor. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, hiç kimsenin üzerine konuşmadığı bir ayrıntıya parmak bastı.

Normal şartlarda herhangi bir aşı saklayabilmek için en az -70 derecelik dolapların bulunması gerekiyor. Ancak bu dolaplar ne yazık ki Türkiye’de yeterli sayıda yok. Böyle bir alt yapının hazırlanması yaklaşık olarak 6 ayı bulabilir. Bu durum daha önce hiçbir bilim insanının dikkatini çekmemişti.

Koronavirüs aşı dolapları her yere gönderilmeyecek

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs aşısı ile ilgili son derece önemli detaylara değindi. Ona göre, bu aşıyı güçlü bir buzdolabı alt yapısında saklamak gerekiyor. Üstelik bu tür buzdolaplarının her bölgede olması şart.

Koronavirüs aşısı hakkında kötü

Türkiye’de sadece belirli noktalarda böyle bir dolap teknolojisinin olacağını söyleyen Ceyhan, bunun büyük bir dezavantaj anlamına geldiğini ifade etti. Ayrıca koruyucu önlemler ile yaşamaya devam edilmesi gerektiğini de belirtti. Ona göre aşının uygulanması en az fazladan bir 6 ay daha istiyor.

İşin aslına bakacak olursanız aşı konusu gerçekten de tam bir muammaya döndü. Her kafadan farklı bir tarih çıkıyor. Ancak birçok kişi en azından bu yılın sonuna kadar aşı beklemiyor. Peki sizin aşı faaliyetleri ile alakalı düşünceleriniz neler? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.