Koronavirüs uzun süreli etkisi herkesi şaşırttı: Önemli bir organı çürütüyor

Koronavirüs uzun süreli etkisi

Koronavirüs uzun süreli etkisi herkeste şaşkınlık yarattı. Bugüne kadar birçok farklı organa etkisi olduğu biliniyordu. Ancak bilim insanları yeni bir etki daha ortaya çıkardı.

Tüm dünyada ağır sonuçlara neden olan Koronavirüs uzun süreli ağır etkilere neden olmaya devam ediyor. Bilim insanları son dönemlerde olumsuz bazı açıklamalarla endişe yaratıyor. Bugüne kadar kalp dahil olmak üzere birçok organı olumsuz yönde etkilediği açıklanmıştı. Şimdi ise yeni bir keşif daha yapıldı.

Hollandalı ve Alman bazı bilim adamları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bu virüsün insan vücudu üzerinde uzun vadeli bazı etkilere neden olduğu söylendi. Akciğer hastalıkları ve kalp yetmezliği bunun başında geliyor. Şimdi ise böbrek yetmezliğine neden olduğu ortaya çıktı.

Koronavirüs uzun süreli etkisi endişe yaratıyor

Devasa bir pandemiye neden olan Covid-19 bugünlerde böbrek yetmezliği hastalığı ile gündemde. Bu hastalığın ana kaynağı olan virüs vücudun bazı organlarını kullanılamaz hale getiriyor. Koronavirüs enfeksiyonu sırasında böbrek yetmezliği hastalığının sıklıkla görülmesi bunun en büyük kanıtı.

Koronavirüs uzun süreli etkisi

Yeni araştırma ile birlikte hastalığın böbrek hücrelerini doğrudan enfekte edebildiği ifade edildi. Fibrozis ile hücre hasarına neden olan koronavirüs en sonunda böbrek yetmezliğine yol açıyor. Böylece bir organı tamamen kullanılamaz hale getiriyor. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar ile birlikte böbrek yetmezliği sorunu ilerleyen yıllarda daha fazla görülecek gibi duruyor.

İşte yeni koronavirüs varyantı: Delmicron

Koronavirüs uzun süreli etkilerine baktığımızda iç organlara zarar vermeye devam edecek diyebiliriz. Önümüzdeki aylarda daha farklı etkileri olduğu ortaya çıkabilir. Omicron varyantının ise ne tür problemlere neden olacağı henüz tam olarak kestirilemiyor. Konuyla ilgili detaylar geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.