Rusya koronavirüs aşısı konusunda ne gizliyor? Ülkede istifalar başladı!

Yeni aşı takvimi

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Rusya, koronavirüs aşısı konusunda önemli noktalara değinmişti. Şimdi ise ülkede bu aşı ile ilgili istifalar başladı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Hiç kimsenin beklemediği bir anda gelen Rusya koronavirüs aşısı konusunda kafalar büyük oranda karışık. Dünya genelinde çok ciddi bir sorun olmaya devam eden ve yaklaşık olarak 20 milyon kişinin hastalanmasına neden olan koronavirüs bir türlü durmak nedir bilmiyor. 720 binden fazla insanın ölümüne neden olan hastalık, aynı zamanda büyük bir şekilde yayılım gösterebiliyor.

Rusya aşıyı henüz hazır olmadan piyasaya sürecek

Yapılan açıklamalara bakıldığında Rusya’nın aslında pek iyi bir sonuca yol açmayacağı görülüyor. Normal şartlarda herhangi bir aşının kullanılabilir hale gelmesi için en az 3 farklı aşamanın geçilmesi gerekiyor. Fakat bilim insanları bu aşamalara saygı gösterilmediğini söylüyor.

Rusya koronavirüs aşısı

Yapılması gereken üç farklı aşama, değişik denek gruplarıyla gerçekleştirilmesi şart. Aksi halde hem aşının güvenilirliği hem de aktifliği şüphe uyandırabiliyor. Rusya tüm bu aşamaları geçmeden hızlıca aşıyı piyasaya sürüyor. Bunun üzerine istifalar peşpeşe geldi. Profesör Alexander Chucalin, Rusya Sağlık Bakanlığı Etik Kurulu’ndan istifa ettiğini açıkladı.

Bilim kurulunda yer alan bu kişinin istifa etmesi son derece anlaşılır. Rus bilim insanları henüz bu aşının tam olarak hazır olmadığını düşünüyor. Ancak Rusya daha şimdiden 1 milyar doz sipariş aldı. Sizce Rusya tarafından geliştirilen aşı kullanıma uygun mu? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.