Üniversiteler yüz yüze eğitime geçebilecek mi: Çok önemli bir açıklama yapıldı

üniversite kontenjanları boş

YÖK tarafından yapılan bir talep kabul edilirse üniversiteler yüz yüze eğitime geçebilecek. Birçok üniversite öğrencisi böyle bir haber bekliyordu. Hadi gelin konu ile ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

Koronavirüs salgını nedeniyle üniversiteler büyük oranda kapalı kaldı. Bir dönem yüz yüze eğitim denemeleri yapılsa bile çoğunlukla online devam etti. Yükseköğretim kurulu ise daha çok Sağlık Bakanlığı ne diyorsa onu yapmaya çalıştı. Ancak pandemi sürecinin iyice uzaması kurumu harekete geçirdi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre şu anda daha çok sağlık çalışanları aşılanıyor. Ayrıca yaşlı dediğimiz bireyler yine aşılanma konusunda önceliğe sahip. Ancak burada YÖK devreye girdi. Öğrencilerin yeniden üniversiteye başlayabilmesi için başvuruda bulundu.

Sağlık Bakanlığı kabul ederse üniversiteler yüz yüze eğitime geçebilecek

Yükseköğretim Kurulu tarafından Sağlık Bakanlığı’na bir yazı iletildi. Bu yazıda 2021 Eylül ayına kadar akademik ve idari kadrolardaki personellerin aşılanması talep edildi. Ayrıca örgün öğretimde okuyan öğrencilerin yine ilk aşı yapılacak kişiler içerisinde yer alması istendi.

üniversiteler yüz yüze eğitime

YÖK bunu yaparak öğrencilerin hızlı bir şekilde eski eğitim modeline dönmesini istiyor. Her ne kadar online eğitim etkili olsa bile yine de yeteri seviyede katkı sunamıyor. Özellikle teknik ve uygulama alanlarındaki öğrenciler bu durumdan fazlasıyla mağdur oluyorlar.

Üniversitelerin etki oranları tartışmaya açıldı: Türkiye Hangi konumda?

Sağlık Bakanlığı henüz konuyla ilgili net bir açıklama yapmadı. Fakat kısa bir süre içerisinde konu ile ilgili karar alınması bekleniyor. Peki sizce Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan bu hamle doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.