Üniversitelerin açılması anketi her şeyi belirleyecek: YÖK açıklama yaptı!

üniversite kontenjanları boş

Üniversitelerin açılması anketi bir anda sosyal medyanın ana gündem maddelerinden bir tanesi oldu. Hadi gelin hem bu ankete hem de diğer detaylara birlikte göz atalım.

YÖK üniversitelerin açılması anketi için düğmeye bastı. Böylece öğrencilerin fikri sorulacak ve buna göre bir karar verilecek. Dünyanın birçok ülkesinde ne yazık ki pandemi nedeniyle üniversiteler kapatılmak zorunda kalındı. Her ne kadar yoğun tartışmalar yaşansa bile yine de öğrencilerin önemli bir bölümü okulların açılmasını istiyor.

Veliler ve diğer öğrenciler ise açılması konusunda bazı tereddütlere sahip. Özellikle de belirsizlik herkesi derinden etkiliyor. Mesela üniversiteye yüz yüze eğitim için gidecek olan öğrenciler birkaç ay için kiralık ev bulmakta zorluk yaşayabilir. Ayrıca yurtların kapasitesi bu kadar öğrenciyi kaldırmaya yetmeyecektir.

YÖK kararı öğrencilere bırakmayı düşünüyor

Üniversite öğrencilerinin okulla alakalı fikirleri genellikle pek sorulmadı. Sosyal medya platformları üzerinden baskı kurarak seslerini duyuran öğrenciler bu defa YÖK tarafından dinlenecek. Üstelik bunu düzenleyen yine kurumun kendisi olacak.

Üniversitelerin açılması anketi
YÖK başkanı Yekta Saraç tarafından yapılan açıklamaya göre üniversite öğrencileri ve akademisyenlerin konu ile alakalı neler düşündüğü merak ediliyor. İşte tam da bu nedenle anket başlatılacak ve öğrencilerin ya da akademisyenlerin neler istediği görülmüş olacak. Bu anket üzerinden kurum bir politika belirlemeye çalışacak.

Hem bakanlıklar hem de bağlı kurumlar işin açıkçası Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak paylaşımlara dikkat kesildi. Vaka sayılarında yaşanacak hızlı bir artış muhtemelen online eğitime devam edilmesine neden olacak. Ayrıca kısıtlamaların kademe kademe azaltılması ise bazı avantajlar sağlayabilir.

Türkiye kadın üniversitesi kuruluyor sadece kadınlar olacak

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre 11 Şubat Perşembe günü saat 17:00’da bu anket gerçekleşecek. Peki sizce üniversiteler yüz yüze eğitime açılmalı mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.