Üniversite öğrencilerinin aşı olacağı tarih belli oldu: Yüz yüze eğitim başlıyor

Üniversitelerin yeni koronavirüs tedbirleri

Türkiye nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan üniversite öğrencilerinin aşı olacağı tarih sonunda ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili önemli bir değerlendirme yaptı.

Pandemi süreci ne yazık ki tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ağır geçiyor. Günlük hayatı adeta felç eden bu salgın için en büyük umut aşılar. Daha fazla kişinin salgına yakalanması güvenlik tedbirlerini üst seviyelere çıkarmıştı. Bu nedenle üniversiteler online eğitim sistemine geçti.

Bu durum sadece okullar ve üniversiteler için geçerli olmadı. Aynı şekilde kafe ve restoran gibi mekanlar ile birlikte alışveriş merkezleri tamamen kapatıldı. Ülkenin tamamında büyük bir seferberlik başladı diyebiliriz. Şimdi ise yavaş yavaş açılışları yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu konuda tarih verdi.

Üniversite öğrencilerinin aşı olacağı tarih umut verdi

Öğretim üyelerinin ve üniversite personelinin aşı olması için gerekli çalışmalar başlatılmıştı. Böylece üniversitelerin açılması için gerekli tüm tedbirler yavaş yavaş alınıyordu. Ancak öğrencilerin bu tedbirler içerisinde yer almaması biraz tepki topladı.

Üniversite öğrencilerinin aşı olacağı

Cem Say kendi Twitter hesabından öğrencilerin aşı olması gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca öğretim üyeleri ve üniversite personeli ile birlikte öğrencilerin de aşı olacağını açıkladı. Böylece dolaylı yoldan üniversitelerin açılacağı tarih belli oldu.

Üniversitelerin etki oranları tartışmaya açıldı: Türkiye Hangi konumda?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre 13 Eylül 2021 tarihine kadar bütün üniversite öğrencileri aşılanmış olacak. Böylece yüz yüze eğitime dönüş yapılabilecek. Aşılar ile birlikte bağışıklık sistemi güçleneceği için okulların açılması kolaylaşacak. Peki sizce aşı sonrasında üniversiteler açılmalı mı?