MEB yüz yüze eğitim tarihini açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı

Uzun süren bekleyişin ardından MEB yüz yüze eğitim tarihini açıkladı. Hadi gelin okulların ne zaman açılacağına ve diğer bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

MEB yüz yüze eğitim verilmesi ile ilgili önemli açıklamalara başladı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran tarafından imzalanan gönderide önemli ayrıntılara yer verildi. Devam eden pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdiklerini ifade ederek açıklamasına başladı. Bu yazı 81 ile gönderildi.

Yazıda yapılan açıklamaya bakıldığında, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında hareket ettiklerini söyledi. Bu doğrultuda 20 Kasım 2020 ile 4 Ocak 2021 tarihleri yüz yüze eğitim faaliyetlerinin ara verildiği tarihler oldu.

MEB yeni değişiklikler yapabilir

Pandemi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı son derece esnek tarihler veriyor. Özel ulaştırma hizmetleri, mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları ve özel öğretim kurumlarındaki kurslar yüz yüze eğitime başvurabilecek.

MEB yüz yüze eğitim

Böyle bir eğitime başlanma tarihi olarak 15 Şubat 2021 gösteriliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda özel eğitim kurumlarına ayrı bir yer verildi. Ona göre özel eğitim kurumları 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren yüzyüze eğitim vermeye başlayacak. Fakat yüz yüze eğitime devam ederken sokağa çıkma kısıtlamalarına dikkat edileceği ifade edildi.

Türkiye’de şu anda hafta sonları sokağa çıkma yasağı var. Bu yasakların kalkmaması halinde bütün eğitim kurumları dahil olmak üzere herkes yeni bir düzenleme yapmak zorunda kalacak. Sokağa çıkma kısıtlamalarına uymayan özel eğitim kurumları için ceza uygulanabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı henüz devlet okulları ile ilgili kesin açıklamalar yapmadı. Ancak en azından Mart başlangıcına kadar yüz yüze eğitime geçilmesi son derece düşük bir ihtimal. Peki siz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan bu karar ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.