YÖK yüz yüze eğitim hakkında önemli açıklamalar yaptı: Üniversiteler açılıyor mu?

Üniversitelerin yeni koronavirüs tedbirleri

Üniversitelerin açılıp açılmayacağı ile ilgili kararlar alan YÖK yüz yüze eğitim konusunda önemli açıklamalar yaptı. Hadi gelin bütün detaylara birlikte göz atalım.

YÖK yüz yüze eğitim ile ilgili sürekli yeni kararlar alıyor. Bu kararlar genellikle Sağlık Bakanlığı ile konuşulduktan sonra açıklanıyor. 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze eğitim ile alakalı önemli görüşler bildirildi. Peki üniversiteler bahar döneminde açılacak mı?

Koronavirüs dünyanın tamamında birçok kısıtlamaya neden oluyor. Bunlardan bazıları hayatı neredeyse bitirme noktasına getiriyor. Mesela okulların kapanması bile tamamen salgından kaynaklanıyor.

YÖK nasıl bir karar alacak?

YÖK tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, yüz yüze eğitim ile ilgili karar vermek için henüz erken. YÖK Başkanı öncelikle Sağlık Bakanlığı ile bu konuyu tartışmaları gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı tarafından verilecek öneri ile birlikte, üniversiteler hakkında tam karar oluşturulacak.

YÖK yüz yüze eğitim

1 Ekim 2020 tarihinden itibaren örgün eğitim müfredatının yüzde 40 gibi bir bölümü uzaktan ve dijital öğretim yöntemi ile yapılmıştı. Bu sayede hem salgından korunmak hem de eğitimden geri kalmamak amaçlandı. İşin aslına bakacak olursak başarı elde edildiği söylenebilir. En azından virüsün çok daha fazla yayılmaması sağlandı.

YÖK tarafından yapılan açıklamalarda üniversitelerin açılış tarihi olarak bahar dönemi gösterildi. Ancak tek bir şart koşuldu. Sağlık Bakanlığı onay verirse bu iş olacak. Fakat Sağlık Bakanlığı tarafından herhangi bir onay verilmemesi halinde ne yazık ki üniversiteler açılmayacak.

Dumlupınar üniversitesi video konferans uygulaması geliştirdi

Peki siz üniversitelerin açılması ile alakalı ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.