Ziya Selçuk yeni açıklamalar yaptı: Online eğitime devam mı?

Okullar ne zaman açılacak

Herkesin yakından tanıdığı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar daha çok online eğitim ile ilgiliydi. İşte merak edilen bütün detaylar.

Eğitim camiasının kontrol gücü olan Ziya Selçuk, yeni açıklamalar ile gündeme oturdu. Ona yöneltilen yüz yüze eğitim ile alakalı sorulara cevap verdi. Selçuk öncelikli olarak bütün okullarda risk incelemesi yapıldığını ve okulların neredeyse tamamının temiz sertifikası aldığını söyledi.

Hatırlayacağınız üzere Milli Eğitim Bakanlığı hijyen kurallarına uymayan okulların yüz yüze eğitime geçemeyeceğini söylemişti. Bu konuda ne kadar ciddi olduklarını gösterdiler. Yapılan araştırmalar sonucunda temiz bulunmayan okullar online eğitime devam etmek zorunda kalacak.

Yüz yüze eğitime ne zaman geçilecek

Herkesin en çok merak ettiği soruların başında şu anda yüz yüze eğitim tarihi yer alıyor. Açıkçası kimse net bir tarih veremiyor. Hatta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamalar yine buna benzer. Söylediğine göre vaka sayısı kriterlerine bakılacak.

Ziya Selçuk yeni açıklamalar
Vaka sayısı bakımından herhangi bir düşüş yaşanmaz veya yükselişe geçilirse ne yazık ki yüz yüze eğitim başlamayacak. Ancak bunun için Sağlık Bakanlığı verileri takip edilecek. Milli Eğitim Bakanı aynı zamanda yaz tatili ile ilgili de konuştu. Yaz tatilinin belli bir kısmını almayı planladıklarını söyledi.

Öğrenciler bu yıl yaz tatilinin bir bölümünü çalışarak geçirebilir. Elbette Selçuk tarafından ifade edildiğine göre çok fazla tatillerini alma peşinde değiller. Fakat telafi amaçlı bazı dersler yapılabilir. Bu konu henüz sadece tasarım aşamasında.

Okullar açıldı! İşte EBA – Uzaktan eğitim için ideal iki Asus laptop!

Peki siz Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamalar ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlere aktarabilirsiniz.