Twitter Google Cloud sözleşmesini ödemeyi reddetti

Twitter Google Cloud sözleşmesini ödemeyi reddetti

Twitter yakın geleceğinde daha fazla platform istikrarsızlığı yaşayacak. 2018’de platform, hizmetlerinin bir kısmını şirketin Google Cloud sunucularında barındırmak için Google ile 1 milyar dolarlık bir sözleşme imzaladı. İşte tüm detaylar.

Platformer, Twitter’ın kısa süre önce arama devine sözleşmenin 30 Haziran yenileme tarihinden önce ödeme yapmayı reddettiğini bildirdi. Twitter’ın, sözleşme sona ermeden önce olabildiğince çok hizmeti Google’ın altyapısından çıkarmak için acele ettiği bildiriliyor, ancak bu çaba “programın gerisinde kalıyor” ve şirketin denetleme yeteneklerini desteklemek için 2018’de satın aldığı bir platform olan Smyte dahil olmak üzere bazı araçları tehlikeye atıyor.

Twitter, Microsoft'u veri kullanım politikasını ihlal etmekle suçluyor

Platformer, sosyal medya devinin sistemi ay sonundan önce kendi sunucularına taşıyamaması durumunda, durumun şirketin spam ve çocukların cinsel istismarı materyalleriyle (CSAM) mücadele etme kabiliyetini büyük ölçüde etkileyeceğini öne sürüyor. Cumartesi gününden önce durum, Elon Musk’ın platformun iş gücünde yaptığı derin kesintilerin ardından zaten gerginlik belirtileri gösteriyordu.Platformun güvenliği ile ilgili de sorunlar devam ediyor. Ekip, Musk’a sistemin bir haftadır istikrarsız olduğunu ve “günde en az bir kez” çöktüğünü söyledi. Platform istikrarsızlığı, Twitter 2.0’ın ayırt edici özelliği oldu. Şubat ayında, platformun temel özelliklerinin çoğu birden fazla kez bozuldu. Daha yakın zamanlarda, Florida Valisi Ron DeSantis, Twitter Spaces’ın yayını dinlemek isteyen insan akınını kaldıramamasının ardından, Cumhuriyetçi başkan adaylığı teklifini duyurmakta sorun yaşadı.

Samsung Galaxy S21 Ultra kullanıcıları büyük sorunlarla uğraşmaya devam ediyor