Elon Musk Twitter kadrosunda değişiklik yapıyor

Elon Musk Twitter

Elon Musk Twitter kadrosunda önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Binlerce kişiyi işe almayı planlayan Musk, şirketteki bazı isimlerin ise işine son verecek.

Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolar ödemeyi kabul ederek, son yılların en önemli anlaşmalarından birine imza atan Elon Musk, gerekli onayların alınıp bu anlaşmanın resmi olarak tamamlanması için gün sayıyor. Bu esnada da şirketin geleceği için planlar yapmaya devam ediyor.

Elon Musk Twitter’ı devraldıktan sonra şirketin gelirini hızlıca arttırmak istiyor. Planlarını hayata geçirilebilmek için şirkette önemli değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Bu değişikliklerin başında ise ekipte yapılacak değişiklikler geliyor.

TwitterElon Musk tweet embedleri için ücret talep edebilir!

Business Insider’ın haberine göre Elon Musk Twitter’ın başına geldikten sonra şirketin çalışan kadrosunda önemli değişikler yapacak. Binlerce yeni çalışan işe almayı planlayan Musk, halihazırda şirkette çalışan kişilerin bir kısmının ise işine son verecek. Üstelik Twitter’la ilişiği kesilecek bu kişiler arasında bazı üst düzey yöneticilerin de yer alması bekleniyor. Musk, şu anda yaklaşık 7500 çalışanı olan Twitter’ın çalışan sayısını 2025 yılına kadar 11 bine çıkarmayı planlıyor.

Musk, önümüzdeki beş yılda Twitter’ın gelirini dört katına çıkarabileceğine inanıyor. Bunun için de şirketin reklamlara bağlı gelir modelinden uzaklaşıp farklı alternatiflere yönelmesi gerektiğini düşünüyor. Bugün Twitter’ın toplam gelirine baktığımızda kullanıcı başına 5.39 dolar gelir elde ettiği görülüyor. Musk ise 2028’e gelene kadar bu rakamı kullanıcı başına 30.22 dolara çıkarmayı hedefliyor.

Microsoft tablet pazarındaki etkisini artırıyor