Elon Musk Twitter CEO’luğunu başkasına bırakacak

Elon Musk Twitter

Elon Musk Twitter CEO’su olmak istemediğini, ileride bu görev için bir başkasını işe alıp CEO görevini devredeceğini açıkladı.

Elon Musk, biraz da zorla, 44 milyar dolara Twitter’ı aldı almasına ama Twitter’la birlikte yeni dertlerin de sahibi oldu. Bildiğiniz gibi Elon Musk Twitter’ı alır almaz CEO dahil şirketin en üst üç yöneticisini kovdu. Musk bununla da kalmadı ve Twitter çalışanlarının da yarısını aynı anda işten çıkardı. 44 milyar dolar ödediği şirketin çehresini hızla değiştiren Musk, haliyle sert eleştirilerin hedefi haline geldi. Öyle ki Musk ne yapsa sert bir eleştiri dalgasıyla karşılanıyor. Musk ile kızdırdıkları arasındaki bu yeni dinamik, sadece Twitter’a kan kaybettirmekle kalmıyor, genel olarak Musk’ın imajına ve dolayısıyla onun şirketleri olan Tesla ve SpaceX’e de zarar veriyor. Musk da bu durumun farkında olsa gerek ki Twitter ile arasına mesafe koymanın yollarını arıyor.

Elon Musk Twitter davası 17 Ekim'de başlıyor

Tesla’dan aldığı 56 milyar dolarlık ödeme yüzünden davalık olan Elon Musk, bu davanın dün gerçekleşen ilk duruşması sırasında Twitter hakkında da açıklamalarda bulundu. Elon Musk Twitter’ın da başka bir şirketin de CEO’su olmak istemediğini, bu yüzden er ya da geç Twitter’ı yönetmesi için başka bir CEO atayacağını söyledi.

Elon Musk sözlerine şöyle devam etti: “SpaceX’te roketlerin mühendisliğinden sorumluyum; Tesla da ise arabaları başarılı yapan teknolojiden. Bu yüzden her ne kadar CEO görevi finans odaklı bir rol gibi görülse de aslında benim rolüm daha çok teknolojiler geliştiren ve bunların başarılı olmasını sağlayan bir mühendis rolü.” Musk Twitter’da böyle bir katkı sunamayacağı için CEO olarak şirketin başında yer almaya çok da hevesli değil. Tabii bu Twitter’ın üstündeki baskıyı azaltmak için yapılmış stratejik bir açıklama da olabilir.

Lucid elektrikli SUV’u Gravity’yi tanıttı