Twitter kurumların hesaplarını doğrulamasına izin verecek!

Elon Musk, Twitter'ın yeni doğrulama hizmeti hakkında konuştu

Twitter hesap doğrulama ile ilgili bir çok değişiklik yaptı. Elon Musk platformu satın alacağını duyurduğundan beri çoğu şey değişti. Şimdi ise yeni duyuru geldi. İşte detaylar.

Elon Musk, şirketin kullanıcıların kimliğini doğrulamak için yeni bir yol üzerinde çalıştığını duyurdu. Pazar öğleden sonra, sosyal medya devi Twitter yakında kuruluşların kendileriyle “gerçekten” ilişkili hesapları tanımlamasına olanak tanıyan bir özelliği kullanıma sunmaya başlayacağını tweetledi. Musk fazla bir şey söylemedi, ancak özellik kesinlikle platformun geçen hafta karşılaştığı sorunlara kısmi bir yanıt niteliğinde. Şirket, Çarşamba günü ayda 8 dolarlık yeni Twitter Blue aboneliğini kullanıma sunmaya başladıktan sonra hizmet ünlüler ve markaları taklit etmek için kullanan troller tarafından hızla istila edildi. Özellikle işletmeler ve reklamverenler için durum tam bir kabustu.

Twitter kurumların hesaplarını doğrulamasına izin verecek!

Bir örnek olarak, ilaç şirketi Eli Lilly’nin hissesi, sahte “doğrulanmış” bir hesap yüzünden hisse değeri kaybetti. Bu da yeni paralı sistemin çok iyi işlemediğini gözler önüne serdi. Şirketin hissesi cuma günü yüzde 4,37 düştü. Olayların neticesinde Musk, “Nihayetinde, Twitter’ın nihai hakem olması dışında bir seçenek olmadığını düşünüyorum, ancak önerilere açığım” yanıtını verdi. Platform açıkçası şu anda çok fazla sorunla uğraşıyor ancak Musk yine de platformu satın alma ve yönetme sevdasından vazgeçmedi. İlerde ne gibi zorluklar doğacağını bekleyip göreceğiz fakat şimdilik Tesla CEO’su platform için iflasın dahi bir seçenek olabileceğini duyurdu.

En zengin teknoloji dehaları! Evet listede Elon Musk da var!